Zastupnici predali zahtjev za izglasavanje nepovjerenja Vladi FBiH

uuj
Više od 20 zastupnika SDP-a BiH, Naše stranke, Naroda i pravde, PDA, Nezavisnog bloka i A-SDA predalo je Predstavničkom domu Parlamenta FBiH zahtjev za smjenu Vlade FBiH.

 

Prijedlog za smjenu, kako je rečeno, nisu potpisali zastupnici SDA, HDZ,a DF-a, SBB-a, SD-a i GS-a.

U obrazloženju zahtjeva se navodi da se izglasavanje nepovjerenja Vladi traži zbog neizbježne odgovornosti u svim aferama koje potresaju javnost u proteklom periodu, naročito one koje se vežu za nabavku medicinske opreme preko Federalne uprave civilne zaštite.

"Još jedna online sjednica PD Parlamenta FBiH. Sazvana na zahtjev opozicije, a što sam i lično svojim potpisom podržao. Tema javne nabavke, respiratori i ostale malverzacije u javnim nabavkama tokom vanrednog stanja.
Prije nego što smo i počeli, evo već dva puta se sjednica prekida, jer se nažalost i bez ikakve potrebe održava online. Očito samo vlast ima svoje razloge za ovu šaradu, jer se boji javnosti. Svjesni da za pljačku kroz javne nabavke respiratora, zaštitnih maski, rukavica i druge opreme i sredstava tokom krize nemaju odgovor. A način na koji su to radili tokom krize, a što su mediji sjajno razotkrili je matrica po kojoj pljačkaju godinama. Tražit ću sa ostalim kolegama iz opozicije smjenu premijera FBiH Fadila Novalića, koji je na vrhu lanca političke odgornosti, a on i čitava Vlada već su godinu i pol dana van mandata. Dosta je! Više informacija uskoro,"
objavio je na svojoj Facebook stranici Amer Obradović, zastupnik Nezavisnog bloka u PD FBiH koji je i potpisnik ovog prijedloga za izglasavanje nepovjerenja Vlade BiH s premijerom Fadilom Novalićem na čelu.

Image
zahtjev