Zastupnik SDP-a nije došao na sjednicu OV Velike Kladuše, pada li vladajuća većina?

asd
Nije bilo kvoruma za održavanje danas najavljene osme redovne sjednice Općinskog vijeća Velike Kladuše, a koju je sazvao predsjedavajući Vijeća Dinko Ljubijankić.

Na sjednicu nije došao Ibrahim Kajtazović Bato iz SDP-a, koji je bio dio sporazumom potvrđene većine. Sjednici je prisustvovalo 14 vijećnika (pet vijećnika SDA, po dva vijećnika iz NES-a i Naše stranke, dva nezavisna vijećnika, dva vijećnika SDP-a i jedan vijećnik DNZ-a Krajiške stranke), prenosi Radio Velika Kladuša.

Nakon konstatiranja da nema kvoruma za održavanje sjednice predsjedavajući Ljubijankić je izjavio da većina u Vijeću trenutno ne postoji, da će danas vratiti ključ od Kabineta Predsjedavajućeg, te da on nije više na toj funkciji.

U strankama koje su činile novu većinu iznenađeni su nedolaskom vijećnika SDP-a Kajtazovića na sjednicu Vijeća. Ističu, nije bilo nagovještaja da će doći do kršenja potpisanog sporazuma o većini.

Sjednici nisu prisustvovali vijećnici Laburističke stranke BiH koji nisu ni učestvovali u izboru novog rukovodstva Vijeća, odnosno koji su osporavali ta imenovanja i ispravnost i zakonitost održavanja sjednica koje je sazivala nova većina. Sjednici nije prisustvovao ni vijećnik Rifat Dolić iz DNZ Krajiške stranke.

Izvor: