Zatvorenici pretukli muškarca koji je osuđen zbog napada na bebu staru 41 dan

Tony Smith, 47-godišnjak koji se nalazi u zloglasnom zatvoru u Kentu (Velika Britanija) jer je mučio svog malenog sina tako strašno da su bebi (staroj samo 41 dan) morali amputirati obje noge, u kritičnom je stanju nakon što su ga pretukli drugi zatvorenici.

Kako javljaju britanski mediji, zatvorenici su ga tukli s metalnim šipkama i improviziranim oružjem - u čarapu su stavili konzerve tunjevine. Pretpostavlja se da su za napad odgovorna dvojica zatvorenika - greškom su bili smješteni u dio zatvora u kojem se nalaze osuđenici koji, zbog težine svojih zločina, nisu smješteni gdje i ostali. 

Smith je jedva preživio napad, ali su mu slomljena lubanja, rebra te vilica. 

Kako je izvor iz zatvora kazao za britanski magazin The Star, zatvorenici su Smitha držali kao taoca, a sve je trajalo više sati.  "U tom periodu su ga zavezali za stolicu i nisu ga prestali udarati. Čuvar ih je uspio skloniti prije nego što su ga ubili - sretan je što i on nije umro", kazao je izvor.

U toku je istraga koja treba otkriti kako se napad uopće dogodio. 

Tony Smith je osuđen na deset godina zatvora, zajedno s majkom djeteta, 24-godišnjom Jody Simpson. Oboje su se izjasnili da nisu krivi, ali ih je porota osudila samo nakon sat vremena vijećanja. 

Kako se otkrilo na sudu, malena beba, koja se isto zvala Tony, primljen je u bolnicu u kritičnom stanju. Imao je sepsu, koža mu je bila sive boje, bio je sav otečen, a brojni organi su mu otkazivali. Ljekari su mu jedva spasili život - imao je polomljene kosti na nogama, zglob na desnoj nozi, polomljene prste...Stručnjaci su na suđenju kazali da su bebi morali vući noge, zavrtati ih i snažno okretati da bi mu nanijeli ove povrede - i to deset dana prije nego što je beba završila u bolnici.

Bio je u tolikim bolovima da je pokazivao znake izrazitog stresa čak i kad su mu u bolnici dali sedative... nažalost, sepsa se toliko proširila da su mu obje noge morali amputirati, a zbog infekcije na zglobovima kuka možda nikad neće moći nositi ortopedska pomagala - inače, sve se dogodilo krajem 2014. 

Tony je u međuvremenu usvojen i ima novi identitet, a, kako se doznaje u sudu, odlično se oporavlja i uživa s novom obitelji.