Završen projekat opremanja informatičkog kabineta OŠ "Ćoralići"

U JU OŠ "Ćoralići" ovih dana uspješno je završen projekat opremanja informatičkog kabineta, koji je od velikog značaja.

Kontinuirano ulaganje u obrazovanje mladih je jedan od najvažnijih stubova društvene odgovornosti BH Telecoma, koji se uključio i u ovaj projekat te donirao 8.000 KM za trinaest novih računara neophodnih za normalno odvijanje sata Informatike u spomenutoj obrazovnoj ustanovi.

Osim BH Telecoma, vrijedna je i donacija školskog namještaja humanitarne organizacije "Zrno sreće". Ovom donacijom u potpunosti je zamijenjen dotrajali školski namještaj u dvije učionice PŠ "Kovačevići". Jedan dio namještaja je iskorišten za opremanje kabineta informatike u centralnoj školi. Pored namještaja donirane su još i dvije mašine za pranje podova i dvije konstrukcije za koš, u PŠ "Gornji Ćoralići". Ostali namještaj je raspoređen u PŠ "Krakača", mekteb Glogovac i Osnovnu školu "Stijena".

Neophodnu led rasvjetu za informatički kabinet škola je obezbijedila iz vlastitih sredstava. 

Ovo je još jedan pokazatelj da značajna sredstva treba usmjeriti ka školstvu i time doprinijeti unapređenju obrazovnog sistema. Time našim mladim naraštajima pružamo podršku i obezbjeđujemo kvalitetnije uslove nastavnicima da na što inovativniji i kreativniji način prenesu znanje, a učenicima da lakše uče i ostvaruju izvanredne rezultate.

Image