Sve je spremno: Završena digitalizacija RTV Cazin, oduševit ćete se promjenama

I konačno - proces digitalizacije RTV Cazin je završen, za par minuta zvanično će biti pušten u rad novi Radio Cazin, a istovremeno će početi i digitalno emitovanje tv programa.

Ono što su nam otkrili na fotografijama novog studija nas je oduševilo, posebno veliki led ekran sa raznolikim mogućnostima, ali sve ćemo uskoro moći vidjeti zajedno na sigurno najopremljenijoj televiziji na kantonu.

"Slušajte nas i gledajte uživo", poručuju nam iz novog, moderno opremljenog studija!

Digitalizacija Radio-televizije Cazin najveći je projekat od njenog osnivanja do danas. Projekat, čija je vrijednost 300.000 KM, u popunosti finansira Grad Cazin, a kako bi se započelo s njegovom realizacijom, bilo je potrebno građevinski i estetski pripremiti sve prostorije, u što je RTV Cazin uložila najvećim dijelom vlastita sredstva.

Ovim projektom RTV Cazin doživjet će potpunu transformaciju te svojim slušateljima i gledateljima ponuditi raznovrsniji i zanimljiviji program, kako i sami najavljuju. 

Spomenuti projekat, odnosno digitalizacija RTV Cazin podrazumijevala je prelazak sa analognog na digitalno emitovanje TV signala, za što je bila potrebna potpuno nova tv oprema, te poboljšanje radio signala i instaliranje sasvim nove opreme za proizvodnju i emitovanje radijskog programa.

Redakcija portala Cazin.NET upućuje iskrene čestitke kolektivu RTV Cazin na uspješno završenom procesu digitalizacije te im želi još puno godina uspješnog rada.