Završena humanitarna akcija “Budi drug”

Fudbalski klub Sarajevo je u saradnji sa partnerima Svjetlostkomerc d.d. Sarajevo i Pomozi.ba, početkom mjeseca septembra organizirao humanitarnu akciju “BUDI DRUG”, sa ciljem prikupljanja školskog pribora za djecu teškog materijalnog stanja.

Ovom akcijom FK Sarajevo kao društveno odgovoran klub želi pomoći socijalno ugroženoj djeci, poslati poruku o važnosti obrazovanja i omogućiti svim mališanima jednake uslove za početak nove školske godine.

Akcija je prvobitno trebala biti završena 10.9.2018., ali je zbog velikog interesovanja javnosti produžena do 15.9.2018., te su danas, 20.9.2018. nogometaši Sarajeva sav prikupljeni pribor iz Odjela za članstvo FK Sarajevo i poslovnica Svjetlostkomerc d.d., simbolično uručili aktivistima iz Pomozi.ba, koji će pribor dalje distribuirati u Lukavac gdje je procijenjeno da je u ovom trenutku najpotrebniji.

Ovom akcijom FK Sarajevo želi pomoći socijalno ugroženoj djeci, poslati poruku o važnosti obrazovanja i omogućiti svim mališanima jednake uslove za početak nove školske godine, saopćeno je iz ovog kluba.