Završena Trahanijada u Bihaću: Prva nagrada otišla u ruke Udruženja žena "Ljutočka dolina"

Juče je završena još jedna Trahanijada u gradu Bihaću.

Juče je završena još jedna Trahanijada u gradu Bihaću. Organizacijsko kormilo nakon nekoliko godina odsustva manifestacije preuzela je Turistička zajednica Grada Bihaća i istu organizirala u Gelenderima koji iz godine u godinu postaje sve atraktivnija lokacija za mnoge evente i okupljanja Bišćana.

Petnaest prijavljenih takmičarskih timova, stotine građana koji su dan proveli u Gelenderima i izvrsni tamburaški orkestar "Bedem" učinili su ovu nedjelju odličnom za druženje Bišćana ali i mnogih turista koji su danas šetali ovim "usnulim parkom" kako su ga prije nekoliko godina nazvali iz Udruženja ABC organizirajući prvi festival "Jesen na Gelenderima".

Stručni žiri u sastavu Fahrudin Osmanagić (majstor kulinarstva), Izet Šabić (makrobiotičar) i prof. Vildana Alibabić (nutricionist) uzimajući u obzir kriterije izgleda, okusa i gustoće ocjenili su da danas prva nagrada ide u ruke Udruženja žena "Ljutočka dolina", druga predstavnicima Pivnice "Bik", a treća ekipi MNK Boca Juniors i pizzeria ASA kojima su uručene i plakete.

Turistička zajednica Grada Bihaća želi nastaviti organizaciju "Trahanijade" i obogatiti njen sadržaj kako bi se ovo tradicionalno jelo učvrstilo u krajiškoj gastro ponudi i uz mnoga druga jela doprinijelo izgradnji gastro turističke ponude našeg grada.

Još jednom zahvaljujemo svima na učešću i lijepom druženju.