Završnica manifestacije „Rotary kanjon“ na Malim adama u Bosanskoj Krupi

Stotine registriranih učesnika iz Unsko-sanskog kantona, cijele Bosne i Hercegovine i inostranstva ove će godine po peti put biciklima, trčeći, šetajući ili pak vozom proći etapu od Srbljana do Bosanske Krupe.

Organizator manifestacije „Rotary kanjon“ je Rotary Klub iz Bihaća, a jedan od pokrovitelja je i Općina Bosanska Krupa.

Događaj pod nazivom „Rotary kanjon“ čiji je cilj ukazati na iznimnu ljepotu i prirodnu vrijednost Grmuškog kanjona rijeke Une ove će se godine održati 8. juna (subota). Završnica manifestacije, ručak, osvježenje i zabavni program uz bosanskokrupsku grupu „Linija života“, planirana je u poslijepodnevnim satima na bosanskokrupskim Malim adama.

Okupljanje učesnika u Srbljanima je u jutarnjim satima. Svečano otvaranje je u 9.00 sati nakon čega se kanjonom ide u Bosansku Krupu. Planirano je da u Bosansku Krupu prvo stignu učesnici koji idu vozom, zatim biciklisti, pa pješaci. Svi gosti će posjetiti uži dio grada, starogradsku tvrđavu Pset, šetalište Kej i park Male ade/Zelene otoke. Za sve učesnike, Općina Bosanska Krupa kao domaćin, u 14.00 sati osigurat će ručak (vojnički grah).

Za učesnike iz Bosanske Krupe je obezbijeđen i prevoz autobusom. Polazak u Cazin-Srbljane je predviđen u 7.15 sa gradske autobusne stanice. Povratak biciklista iz Bosanske Krupe je u 16.00, a voza u Bihać u 17.00 sati.

Prijava za učešće na manifestaciji više nije moguća, ali organizator i pokrovitelj Općina Bosanska Krupa pozivaju sve zainteresirane da dođu na Male ade, druže se uz muziku, uživaju na obalama rijeke Une.