Zbog Muslimovića nas BIA hapsi kao divlje zvijeri

U FUP-u imaju najmanje tri čovjeka koja otvoreno rade za BIA-u

Legenda ratne odbrane Sarajeva Zoran Čegar u nastavku reagiranja na podmetanja Fikreta Muslimovića, visokog oficira zloglasne Kontraobavještajne službe (KOS) iz sastava nekadašnje JNA, koji ga je optužio da je „sigurno nečiji špijun“, govorio je o svojim saznanjima ko sve radi za srbijansku BIA-u te koja je uloga Muslimovića u vrbovanju saradnika.

Reakcija je uslijedila nakon što je „Avaz“ najavio serijal „Zaklele se ptice KOS-u“.

Pratio ljude

Čegar je najavio i tužbu protiv Muslimovića, koji je, kako kaže, pratio ljude po Hrvatskoj i Austriji u ratu, pisao određene stvari za određene ljude, koje nisu istina.

- I to nije samo on, nego ta njihova grupa, koji i danas rade za BIA-u i određene službe. Montiraju procese, a štite tipove kao što je Nedžad Herenda i slične koji su za njih odrađivali stvari, da bi pala ljaga na nas da se time bavimo – kaže Čegar.

Tvrdi da su Muslimović i njegova grupa i od njega tražili da lažno svjedoči protiv istinskih patriota.

MUSLIMOVIĆ: Podmetao istinskim patriotimaAVAZ

- Muslimović i ta njegova svita su od mene tražili da lažno svjedočim protiv Dragana Vikića, Zaima Backovića, Tope (Dževad Topić, op. aut.), Bakira Alispahića, Munira Alibabića, jer se moja pitala na sudu zbog pozicija. Kada bih ja to rekao, prošlo bi im, ali ja to neću! Valja mi proći kroz grad ako lažno svjedočim. Ove tipčine, lažovi i spletkaroši kao što je Muslimović usuđuju se da kažu za mene „on je sigurno nečiji agent“. Da je domoljub, upozorio bi nas na određene stvari, čuvajte se i slično, a ne da nas hapse po granicama kao divlje zvijeri, da nas BIA odvede jer im oni daju informacije o nama – kaže Čegar. 

Moćniji od nas

Nadalje, upozorava da Muslimoviću ne odgovara istina o ratu.

- On i grupa, koje smo mi razmjenjivali početkom rata i dovodili ih ovamo, nisu prešli bezveze, niti bi oni njega pustili. Muslimović je došao sa zadatkom. Odgovorno tvrdim da u FUP-u imaju najmanje tri čovjeka koja otvoreno rade za BIA-u. Deset puta smo Vikić, Lukač i ja upozoravali, ali niko ništa ne poduzima. Znači da su oni moćniji od nas. Ovi koji rade za BIA-u bolje kotiraju u policijskim agencijama nego mi, koji smo istinski domoljubi, koji smo napravili te agencije. Ovi koji su na vlasti, postavljaju tu furdu, te ljude bez karaktera, koji ne bi smjeli proći ulicom gdje je FUP, a ne da rade u policiji i da im daju činove, samo zato da bi njima mogli manipulirati, sklanjati predmete... - ističe on.

’Joj šta sam joj uradio, 13 joj je godina’

- Zadokumentovao sam kad kaže idiot iz vrha države drugom idiotu iz vrha države „joj šta sam joj uradio, 13 joj je godina“. A, ovaj kreten kaže njemu „kad ćeš mi je dati“. Odgovorio mu je „neka je još malo, na „bijelom“ je, možeš joj raditi šta hoćeš, pa ću ti je dati za vikend“. Ja sam „narezao“ CD, napravio transkripte, dao gdje treba i onda su mi rekli „šta tebe briga, nije to tvoje dijete“. Pa o čemu mi pričamo?! Je li to služba, država... Ne možemo nas 20 praviti državu, a njih nekoliko hiljada rušiti. Da mene pljuje šljam poput Fikreta Muslimovića? Pa to je jad! – kaže Čegar.