Zbog niske jutarnje temperature poledica je moguća u višim planinskim predjelima

321
Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a zbog niske jutarnje temperature poledica je moguća na dionicama u višim planinskim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima. 

Iz BIHAMK-a upozoravaju i na učestale odrone na brojnim dionicama i savjetuju oprezniju vožnju

- Napominjemo vozače da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na magistralnom putu Vitez-Kaonik zbog radova na redovnom održavanju od 8 do 16 sati može se očekivati usporeno saobraćanje.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 4:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-6 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog aktuelnih radova izdvajamo i puteve: Srebrenik-Ormanica (izlaz iz Srebrenika), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) zbog klizišta saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.