Zbog premalog interesa učesnika OTKAZANA ovogodišnja „Paprikašijada“

Prijave za ovogodišnju „Cazinsku paprikašijadu“, koja se trebala održati u nedjelju, trajale su do sinoć. Međutim, broj prijavljenih ekipa do ovog roka iznosio je svega njih šest. Premali broj zainteresiranih ekipa, koje bi se takmičile u spremanju paprikaša, je razlog zbog kojeg će izostati ovogodišnja „Paprikašijada“.

Da je u organizacijskom i tehničkom smislu sve bilo spremno, kao i narednih godina, potvrdio nam je predsjednik MZ Cazin i Organizacijskog odbora, Sedin Šišić.

-„Naše zadatke vezano za organizaciju ove manifestacije smo ispunili i kao i do sada, učinili sve da odgovorimo na zahtjeve i potrebe ovog događaja. Tako da u organizacijskom i tehničkom smislu nema nikakvih nedostataka i sve je na raspolaganju učesnicima. Na našu veliku žalost, njih je ove godine premalo i to je jedini razlog zbog kojeg za ovu godinu odgađamo Paprikašijadu. S obzirom da je riječ o događaju koji je u međuvremenu stekao svoju tradiciju, siguran sam da je ovo samo jedna mala pauza i da već naredne godine nastavljamo s radom“, rekao je Šišić.

Čini se da razloge za neprijavljivanje ekipa možemo pronaći u mnogim segmentima. U prvom redu su to odustajanja privatnih firmi koje su do sada nosile najznačajniji dio ovog projekta, a koje se u ovom vremenu suočavaju i s nedostatkom radnika i samog vremena.

-„Druženje Cazinjana i jedan svojevrstan zajednički izlet u prirodi, kao osnovni cilj ove manifestacije, garancija su da će ovakvih dešavanja u budućnosti biti. Iako nam je žao što smo prinuđeni napraviti ovu pauzu, smatramo da nema prostora za pesimizam. Svako vrijeme nosi svoje izazove i na nama je da odgovorimo na njih onako kako najbolje znamo. Što se Organizacijskog odbora tiče, mi već možemo početi na pripremama za narednu godinu“, istaknuo je Šišić dodajući da je MZ Cazin uvijek na raspolaganju svojim građanima za sve slične projekte