Zbog radova do daljnjeg obustavljen saobraćaj na graničnom prijelazu Bosanski Novi-Dvor

Savjetuje se opreznija vožnja i izbjegavanje rizičnih preticanja.

Na putevima u kotlinama i uz riječne tokove mjestimično ima jutarnje magle. Promet vozila je umjeren, a tokom dana očekuje se pojačan promet vozila na većini puteva, posebno prema jugu. Savjetujemo oprezniju vožnju i izbjegavanje rizičnih preticanja.

Na graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja. Podsjećamo vozače da je, zbog radova u Hrvatskoj, do daljnjeg obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor.

Sanacioni radovi izvode se na mostu kod petlje Visoko na dionici autoputa A-1 Kakanj-Visoko, gdje se saobraća usporeno, jednom trakom. Na dionici autoputa A-1 Sarajevo zapad-Lepenica, zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman kao i na mjestu radova (Ban Brdo), preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Radovi se izvode i na magistralnim putevima: M-18 Olovo-Kladanj (Karaula), M-16 Jajce-Banja Luka, M-6 Domanovići-Stolac i M-14 Srbljani-Bosanska Krupa. Na ovim dionicama, saobraća se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Zbog deminerskih radova, na magistralnom putu M-14.2 Bosanski Šamac-Odžak, svakim radnim danom u terminu od 08 do 16 sati dolazi do polusatnih obustava saobraćaja u mjestu Prud.