Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila na magistralnom putu Bosanska Gradiška-Nova Topola saobraćaj je obustavljen

.

Zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima Podružnice “Elektrodistribucije” Bihać danas će doći do prekida u isporuci električne energije od 09:00 do 15:00h za trafopodručje Poljice 1. Na ostalom području isporuka električne energije je uredna.

 Vodosnabdijevanje je, prema informaciji iz JKP „Vodovod i kanalizacija“, stabilno.

 Službenici Policijske stanice Velika Kladuša evidentirali su jedno krivično djelo, jedno narušavanje javnog reda i mira i četiri saobraćajne nezgode. U nezgodama nije bilo povrijeđenih lica.

 Vatrogasna jedinica, prema riječima dežurnog Okanovića, nije imala poziva za izlazak na teren.

 Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražila su 42 pacijenta od kojih su dva upućena na dalje liječenje. Dežurne su bile doktorice Amra Zulić i Aida Dedić.

Stanje na putevima i vremenski bilten za 15. juni

 Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila na magistralnom putu Bosanska Gradiška-Nova Topola (u Novoj Topoli) saobraćaj je obustavljen, do završetka uviđaja.

Meteorolozi i za danas najavljuju kišu u većem dijelu naše zemlje, pa molimo vozače da na svim putnim pravcima budu maksimalno oprezni i da vožnju prilagode trenutnim uslovima i stanju na putevima. Obratite posebnu pažnju na povećan broj motociklista i biciklista, naročito u užim gradskim centrima. Motocikliste i bicikliste molimo da također poštuju sva saobraćajna pravila i da koriste zaštitnu opremu.

Jutros se saobraća bez vanrednih ograničenja, a skrećemo pažnju na učestale odrone kamenja ili zemlje na kolovoz.

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica, za saobraćaj je zatvorena lijeva cijev tunela 1. mart u smjeru Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz desnu tunelsku cijev.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Srbljani-Bosanska Krupa, Kiseljak-Gromiljak, Lašva-Kaonik, Travnik-Vitez, Šićki Brod-Lukavac, Bijeljina-Šepak, Bihać-Kamenica i Ripač-Dubovsko, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova).

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz obavezna kraća čekanja.

 Danas će u Bosni i Hercegovini biti oblačno sa kišom. Intenzivnije padavine se očekuju u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne i u Hercegovini. Tokom dana, uz kišu, mogući su jači pljuskovi koji mogu uvjetovati i pojavu bujica. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22 stepena.

 Nestabilno vrijeme, praćeno mjestimično jačim padavinama, kod većeg dijela populacije će pretežno djelovati na raspoloženje. Moguće su reakcije na promjenu u vidu glavobolje, nervoze, nesanice. Povoljna okolnost je što će temperature zraka umjereno porasti, stoga neće biti sparno, a hronični bolesnici će osjetiti olakšanje. Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju.

 

Foto:Arhiv