Zbog tebe, zbog mene, zbog nas

Home

Zbog tebe, zbog mene, zbog nas


Pitam se: gdje smo sada? Jesmo li išta postigli s tim inatom? Mogli smo imati sve, a sada imamo ništa. Zašto? Zbog ponosa? Ostalo je toliko neizgovorenih riječi visjeti u zraku; trebalo je još puno toga proživjeti s tobom, ali ti si odlučio da odeš.

Borila sam se. Bog mi je svjedok da jesam. Borila sam se za tebe, za nas; i onda kada su mi pričali ružno o tebi, branila sam te. Bio si velik u mojim očima. Moja duša, moje srce. Bio si... Ma još uvijek si. I sada mi dođe da te nazovem, da ti pošaljem poruku, samo da ti se javim, ali čemu? Radim to posljednjih godinu dana da bi spasila nešto što mi znači, ali ne mogu sama. K' vragu, ne tražim te puno, samo da se boriš! Na svaku moju poruku odgovoriš hladno, čudno, ali odgovoriš. Mučiš i sebe i mene, a zašto? Da bi sebi i drugima dokazao nešto? Nisam ti potrebna, tjeraš me od sebe, kažeš mi: "Bolje je za tebe. Makni se od mene. Ne želiš nekog poput mene na svojoj strani."

Budalo jedna, naravno da želim. Znam da vrijediš, puno više nego što misliš. Bio si uz mene kad nikoga nije bilo. Sjećam se kada si došao u dva u noći kod mene, zimi, hodao 3 km samo da bi mi obrisao suze, da bi me zagrlio. I kako onda da se maknem od tebe? Kako da zaboravim nekog ko mi je dao sve što sam ikada trebala? Oprostio si mi svako okretanje leđa, svaki hladan pogled, svaki put kad bi moja ruka poletjela prema tvom licu; dao si mi da svoje probleme uvijek iskalim na tebi, dao si mi sebe za pamćenje, kako da te onda sada zaboravim i kako da odem od tebe? Znao si me nositi, vrtiti, dići, spustiti...

Znaš da nisam jaka, ali borit ću se za tebe svom snagom koju imam, makar to značilo da ću ostati bez zadnjeg atoma snage. Borit ću se. Zbog tebe, zbog mene, zbog NAS. Tražio si me da odem... Otišla sam, a sada se vraćam. Polovica mene fali i ne mogu tako. Dala sam ti da me jednom pobijediš; dobio si jednu bitku, ali ja ću dobiti rat. Zbog tebe, zbog mene, zbog nas.


(K.H.)

 

Tagovi
Objavio: Tue, 19/09/2017 - 18:29

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top