Zbog ubistva porodice Đokić policija sinoć odvela Džoniće u pritvor

..
Goran Džonić je saslušan jučer u Višem javnom tužilaštvu u Nišu, a saslušani su i njegovi sinovi

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Nišu odredio je pritvor Goranu Džoniću i njegovim sinovima Milanu i Stefanu u trajanju od 30 dana zbog osnovane sumnje da su izvršili ubistvo porodice Đokić. 

Džonići su sinoć policijskim kombijem prebačeni u zatvor, prenosi portal Nova.rs.

Goran Džonić je saslušan jučer u Višem javnom tužilaštvu u Nišu, a saslušani su i njegovi sinovi.

Prvo je uhapšen Goran Džonić (59) penzonisani vatrogasac, ali njegovi sinovi Stefan i Milan, koji su saslušavani u toku istrage. Oni u početku nisu dovedeni u vezu sa stravičnim zločinom koji se dogodio 26. septembra na putu od sela Moravac do Aleksinca. Tada su ubijeni Goran Đokić (57), njegova supruga Gordana (56) i njihova kćerka Lidija (25).

Goran Džonić, rođak i komšija pokojnih Đokića, kao penzionisani vatrogasac bio je upoznat sa policijskim procedurama, ali i sa terenom. Njega su prvo teretili svjedoci. Jedan je rekao da mu je neposredno po zločinu vratio veću sumu novca, drugi da mu je Džonić tražio da mu napravi prigušivač za pištolj, što je on i uradio.

Njegov sin Milan Džonić je krenuo očevim stopama i on je vatrogasac. Policija ga je više puta privodila, ali je navodno prošao sva ispitivanja, uključujući i poligrafsko.

Stefan Džonić je pripadnik Vojske Srbije, a navodno je u vrijeme ubistva bio na terenu. Navodno je u toku ispitivanja Goran u jednom trenutku odao sinove i izjavio da su i oni učestvovali u ovom zločinu, ali je kasnije taj iskaz promijenio. Na saslušanju u tužilaštvu branio se šutnjom.

Izvor: