Zbog ubistva u Sarajevu u Cazinu uhapšena dva Marokanca (FOTO)

Marokanci
Dva migranta iz Maroka (1996. I 1990.) danas su predate tužilaštvu Kantona Sarajevo osumnjičena za ubistvo prošlog mjeseca u Sarajevu.

 

Osumnjičenici su locirani i uhapšeni jučer na području Općine Cazin nakon čega su predati službenicima Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

 “Radeći na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnog djela ubistvo migranta afro-azijskog porijekla 05. novembra 2020. godine, na područje općine Novi grad Sarajevo, intenzivnim radom policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, došli su do saznanja da su dvije osobe, također migranta, koja se dovode u vezu sa ovim krivičnim djelom, napustila područje Kantona Sarajevo i uputila se na područje Republike Srpske i Unsko-Sanskog Kantona”, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Govorilo se i o izuzetno dobroj saradnji sa MUP-om USK, FUP-om, MUP-om RS-a i Službom za poslove sa strancima BiH.

Predati u nadležnost Tužilaštva KS nakon izvršene kriminalističke obrade, a iz MUP-a KS su istakli da su sva ubistva izvršena u toku ove godine na području Kantona Sarajevo rasvijetljena i zadokumentovana.