Zbogom, Donna: Bihaćka heroina izgubila bitku za život

Home

Zbogom, Donna: Bihaćka heroina izgubila bitku za život


U 41. godini života danas je u Bihaću, svom rodnom gradu, preminula Azra Kolaković, poznata po umjetničkom imenu Donna Ares.

Bihaćka heroina se već dugi niz godina borila sa kancerom koji joj se vraćao dva puta, ali se ona dugo borila protiv njega, kao prava lavica.

Donna Ares je rođena 1. januara 1977. godine u Bihaću. Muzika je bila dio njenog života još od malih nogu. Još kao mala djevojčica nastupila je na dječijem festivalu, a od svoje 14. godine nastupa s rock grupom “Camino Verde” u lokalnim diskotekama kao pjevačica. Sa šesnaest godina napisala je svoje prve tekstove i snimila prvu pjesmu. Završila je muzičku školu te je studirala Engleski jezik i književnost.

donna

Godine 1997. prvi put javno nastupa pod imenom “Donna Ares” na izboru za pjesmu Eurovizije na Dori, a iste godine ostvaruje veliki uspjeh sa svojom pjesmom “Kazna” na festivalu “Bihać ‘97”, koja je lansira visoko na sve top liste u BiH.

Poznata pjevačica izjavila je tijekom mučne borbe za ozdravljenje kako se protiv karcinoma ne bori u tišini pa je o svojoj borbi za život redovno pisala na društvenim mrežama. Sve vrijeme je bila pozitivna i sa svojim fanovima dijelila dane borbe.

Osnovala je i fondaciju za prikupljanje sredstava za liječenje raka, ali ju je nakon godinu dana zatvorila.

Napisala je i knjigu "Soba za nikoga" koja je bila njena ispovijest inspirisana borbom protiv teške bolesti, koja je promovirana 2015. godine. U njoj govori o njenom saznanju da ima ovu tešku bolest, nedoumici, suzama, bolu, a potom optimizmu i odluci da se bori do pobjede.

(Cazin.NET)

Tagovi
Topic
Objavio: Pon, 02/10/2017 - 15:34

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top