“Zbogom Šefe! Putuj mirno, najveći gospodine moga grada!”

.
Emotivne opoštajne poruke na društvenim mrežama koje ostavljaju svi oni koji su voljeli Ivicu Osima pokazuju koliko poštovanje prema njemu imaju građani cijele BiH, regiona ali i svijeta.

Svi austrijski mediji prenijeli su vijest o smrti velikana.

Sarajevski glumac Branko Đurić Đuro  objavio je na svom Instagramu kratku ali emotivnu poruku.

“Zbogom Šefe! Putuj mirno, najveći gospodine moga grada!”

Prvi čovjek Fudbalskog saveza Srbije Nenad Bjeković, teško je podnio vijest o smrti Ivice Osima

“U šoku sam potpunom, ne znam ni šta da vam kažem, nisam očekivao, teško mi je da povjerujem. Upućen sam da se borio, da mu nije bilo lako, ali sam nekako vjerovao da će pregurati, mnogo mi je teško i žao. Ivica Osim je jedan od najboljih trenera koje su ovi prostori iznjedrili, bio je i fantastičan fudbaler, kao i ličnost koja se rijetko rađa. Bio je kompletna ličnost, ponosan sam što smo sarađivali u Partizanu i, prije svega, što mi je bio prijatelj. Izuzetno sam potresen.” kazao je za Telgraf.

Najbolja bh. košarkašica u historiji Razija Mujanović oprostila se od Ivice.

“Počivaj u miru dragi Ivice! Najveći fudbalski znalac u regionu. Legenda živi vječno”, napisala je na svom Facebook profilu.

Grčki Panathinaikos koji je Osim vodio početkom devedesetih:

“Bosanskohercegovački trener preminuo je u 81. godini. PAE Panathinaikos oprašta se od Ivice Osima, koji je preminuo u 81. godini. Osim je bio trener našeg kluba od ljeta 1992. do sredine marta 1994. Pod vodstvom Osima, Panathinaikos je osvojio grčki kup u sezoni 1992.-1993. i grčki Superkup u augustu 1993. godine. Bio je veliki nogometni znalac, koji je ostavio traga u Panathinaikosu. Počivaj u miru”, poručili su iz ovog kluba.

Iz austrijskog Šturma gdje je Osim pored voljenog Željezničara ostavio najveći trag poručili su:

“Porodica Šturm tuguje zbog gubitka Ivana Osima. Nažalost, danas je u 81. godini preminuo naš najbolji trener stoljeća. Počivaj u miru, Ivice”, napisali su na stranici.

FOTO: Youtube Screenshot