Zdravoljupci su stigli u Konzum

Veseli i šareni Zdravoljupci stigli su u Konzum prodavnice širom Bosne i Hercegovine, spremni za zabavu i igru sa mališanima, ali i da svojim neodoljivim šarmom osvoje simpatije i onih malo starijih.

Zdravoljupci su plišanci sa likovima voća i povrća koji nisu tu samo zbog zabave - njihova misija je mnogo značajnija. Zdravoljupci animiraju na pozitivne promjene prehrambenih navika kod mališana i to s razlogom, jer su evidentni sve češći slučajevi prekomjerne težine ili pothranjenosti posebno kod djece predškolskog uzrasta usljed neadekvatne ishrane.

 Učenje i usvajanje navika kod djece dokazano je lakše kroz igru. Kada lik voća ili povrća postane prijatelj djece, rado će se s njim družiti, kako u igri, tako i na tanjiru“ - pojašnjava dr. Safija Softić -  Namas, doktorica medicine koja vodi programe edukacije o pravilnoj prehrani i dodaje:

 Stvaranje zdravih navika kod djece je veoma važno uzmemo li u obzir ozbiljne posljedice koje nosi nezdrava i neuravnotežena ishrana sa neadekvatnim unosom makro i mikronutritijenata. Posljedice mogu biti gojaznost/pretilost, pothranjenost i druga posljedična oboljenja. U tom smislu projekat Zdravoljupci će u mnogome pomoći roditeljima i djeci da kroz igru i zabavu usvajaju zdrave prehrambene navike i pozitivan životni stil.“

Trgovački lanci širom Europe do sada su veoma uspješno promovisali zdrave navike kod djece kroz ovaj projekat, a Konzum prvi put jedan ovakav projekat dovodi u BiH. Zdravoljupce, čije je izvorno ime The Goodness Gang, osmislila je globalna kompanija TCC, koja djeluje u više od 50 zemalja svijeta.

Zdravoljupci su već izazvali ogromno interesovanje obzirom da je najavna marketinška kampanja počela prije nekoliko dana, a maskote sa likovima Zdravoljubaca su protekle sedmice posjetile nekoliko gradova u BiH. Mi u Konzumu nastojimo svakom projektu koji realizujemo dati dodatni značaj, te ćemo tako sa Zdravoljupcima obići vrtiće i održati zabavno-edukativne radionice za mališane predškolskog uzrasta, a potom ćemo realizovati i niz radionica i u našim prodavnicama širom BiH gdje ćemo dodatno promovisati značaj zdravih prehrambenih navika. Posebno bih  naglasio da ćemo dio sredstava od prodaje Zdravoljubaca pred završetak projekta donirati domovima za nezbrinutu djecu u četiri bh. grada.“– izjavio je Haris Arnautović, rukovoditelj Službe marketinga Konzum BiH.

Veseli Zdravoljupci Brokula Roko, Češnjak Oli, Patlidžan Tobi, Mrkva Maki, Banana Beti, Jagoda Lola i Kruška Keli, su dostupni u Konzum prodavnicama po promotivnim cijenama uz sakupljen dovoljan broj naljepnica koje kupci dobivaju pri kupovini. Uslov za dobivanje naljepnica je određeni iznos kupovine, a  mogu se dobiti i dodatne naljepnice za kupovinu odabranog voća i povrća te posebno označenih proizvoda partnera projekta.

Projekat Zdravoljupci u Konzumu BiH će trajati do 16.06.2019., a više informacija dostuno je na web stranici www.konzum.co.ba.