Žele trenirati u sali, a nisu platili

Prije nekoliko dana došlo je do nesporazuma između pojedinih kalesijskih sportskih klubova i menadžmenta Mješovite srednje škole (MSŠ).

Razlog je korištenje sportske sale u MSŠ. Nesporazum je doveo do toga da su klubovi naišli na zaključana vrata te nisu mogli trenirati. Neki klubovi, poput OK Bosna, i zvanično su se oglasili i uputili kritike na račun menadžmenta MSŠ-a zbog zaključanih vrata.

Da bi se prevazišao problem, Hata Mujčinović, šefica Službe za opću upravu i društvene djelatnosti u Općini, i Fikret Suljkanović, savjetnik općinskog načelnika, održali su sastanak s direktorom MSŠ-a Begom Hadžićem, njegovim pomoćnikom za nastavu Edinom Lokmićem i predsjednikom Sportskog saveza općine Muhamedom Avdićem.

Hadžić je istakao da su promijenili bravu zbog neizmirenih obaveza, ali i zbog toga što su klubovi više puta vrata ostavljali otključana.

- MSŠ ima potpisane ugovore sa sportskim kolektivima o korištenju sale, o terminima i cijeni zakupa, ali pojedini klubovi, prije svega KK Bosna, ŽOK Bosna i OK Bosna nisu izmirili obaveze predviđene ugovorom. I uz neizmirena dugovanja, menadžment MSŠ-a nije zabranjivao ulaz niti treninge za sportske kolektive - kazao je Hadžić.

Njegove navode potvrdio je i Avdić.

Na sastanku je dogovoreno da sportski klubovi već od jučer mogu koristiti sportsku salu prema pravilima koja su navedena u ugovoru o zakupu. Bit će određen i datum do kada se moraju izmiriti dugovanja.