Zelenika: U BiH dominiraju korupcija i kriminal

Prema njegovim riječima, to je firma koja cijeni sposobnost svojih radnika i ne zapošljava po stranačkoj pripadnosti.

Odgovorno tvrdim da u BiH dominiraju korupcija i kriminal, a sve po principu ''dogovorimo se da se ništa ne dogovorimo''. Vladajućima je jedini bljesak podizanje nacionalnih tenzija, a nama trebaju suživot, saradnja, privredni rast, uvažavanje drugoga i drukčijega. Moramo gajiti kulturu dijaloga, a to sam vidjela ovdje jer živite jedni s drugima međusobno se uvažavajući i sretna sam zbog toga, kazala je Diana Zelenika na predizbornoj kampanji koju je Koalicija Hrvatsko zajedništvo službeno započela i u Bihaću.

Delegaciju Koalicije Hrvatsko zajedništvo, predvođenu kandidatkinjom HDZ-a 1990 za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, a u kojoj su se još nalazili Pero Barbarić Pepi, zamjenik voditelja Koalicije Hrvatsko zajedništvo, Ivica Gašpar, sekretar Koalicijskog vijeća, Milan Raštegorac Komo, gradonačelnik Kupresa i nosilac liste za Državni parlament Livanjskog i Unsko-sanskog kantona, dočekao je Mladen Šantić, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a 1990 Bihać.

U Gradskoj upravi Bihać delegaciju je primio gradonačelnik Šuhret Fazlić, sa svojim saradnicima. 

- Drago mi je da ste danas ovdje. Mi Bišćani se ponosimo time što živimo zajedno i s Hrvatima i sa Srbima. Ovdje vlada jedna senzibilnost među narodima. Drago mi je, doktorice, da ste se kandidirali. Cijenim Vašu hrabrost. Mi smo ovdje zaboravljeni i napušteni, a sjete nas se samo pred izbore. Zato Vas pozivam, kad budete predsjednica, nemojte zaboraviti Bihać - poručio je gradonačelnik Fazlić, kojeg su pozdravili i Pero Barbarić Pepi, Ivica Gašpar i Mladen Šantić. 

Delegacija Koalicije nakon toga je posjetila i uspješnu firmu „Meggle“, gdje ih je primio direktor Kemal Hrnjić. On ih je upoznao s radom firme koja upošljava 200 ljudi.

Prema njegovim riječima, to je firma koja cijeni sposobnost svojih radnika i ne zapošljava po stranačkoj pripadnosti.

U ugodnom razgovoru s fra Bonom Tomićem, župnikom Župe svetoga Ante Padovanskoga u Bihaću, delegacija je saznala više o problemima s kojima se župnik susreće otkad su migranti na ovom području. On ih je upoznao s tim kako sve više mladih odlazi iz Bihaća i, ako se ne promijeni odnos prema njima, crkva će ostati prazna.

Također, Koalicija Hrvatsko zajedništvo položila je vijence i zapalila svijeće ispred križa poginulim braniteljima u naseljima Žegar i Vedro Polje.