Dačić: Želimo jačanje saradnje sa zemljama Azije i Pacifika

Srbija posvećuje posebnu pažnju jačanju veza i razvoju saradnje sa zemljama azijsko-pacifičkog regiona, rekao je ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić u razgovoru sa ambasadorima zemalja azijsko-pacifičkog regiona u Beogradu.

Dačić je kao počasni gost učestvovao na neformalnom radnom ručku sa ambasadorima azijsko-pacifičkog regiona, čiji je domaćin bio ambasador Mjanmara Mjo Aje.  

Tom prilikom Dačić je izrazio zadovoljstvo što su odnosi Srbije sa zemljama Azije i Pacifika, u posljednje vrijeme, podignuti na još viši nivo. 

On je ocijenio da je politički dijalog dobio na intenzitetu, ekonomska saradnja se uspješno razvija, a nove perspektive za unapređenje saradnje se otvaraju i u drugim oblastima.

Dačić je prenio i spremnost i otvorenost Srbije, kao i svoju lično, da se u narednom periodu još intenzivnije radi na jačanju saradnje i jačanja prijateljstava sa državama Azije i Pacifika.

Ambasadori azijsko-pacifičke grupe zemalja u Srbiji zahvalili su Dačiću za ukazanu čast, potvrđujući spremnost za nastavak jačanja bilateralne saradnje svojih zemalja sa Srbijom, prenosi Avaz.