Žena koja je pronašla napuštenu bebu: Bilo je jezivo čuti plač djeteta na -5 stepeni

U haustoru jedne zgrade na Sajmištu u Derventi jutros je pronađena napuštena beba. U Policijskoj upravi Doboj i dobojskoj bolnici potvrdili su ovaj slučaj i rekli da je beba živa i zdrava te da je zadržana u bolnici. Prema nezvaničnim informacijama, majka je dvadesettrogodišnja štićenica Centra za socijalni rad u Derventi. Osoba je sa posebnim potrebama i ima još djece, prenosi agencija Viphd.

 

Nedugo nakon prijavljenog događaja, policija je pronašla majku bebe, koja je, prema nezvaničnim informacijama, dvadesettrogodišnja štićenica Centra za socijalni rad u Derventi. Osoba je sa posebnim potrebama i, navodno, ima još djece.

Prema izvještaju ljekara dobojske bolnice, zdravstveno stanje napuštene muške bebe, koja je jutros pronađena u Derventi, stabilno je i beba nije promrzla niti je neuhranjena, izjavio je načelnik Odjeljenja za pedijatriju Miroslav Jović.

 

Image

 

Kako je navedeno iz PU Doboj, o navedenom događaju obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj, koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu napuštanje djeteta, a o svemu je, kažu, obaviješten i nadležni centar za socijalni rad. Nakon dokumentiranja i kompletiranja predmeta protiv V. N., Okružnom javnom tužilaštvu Doboj bit će dostavljen Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu, navodi se u saopćenju.