Žena postala senzacija nakon što je pet mjeseci nakon porođaja otrčala maraton

maraton

 

JOŠ prošlog listopada Makenna Myler je postala internetska senzacija nakon što je objavljen viralan video u kojem trči maraton tijekom trudnoće.

Sada se opet našla u centru pažnje. Naime, pet mjeseci nakon porođaja Makenna je uspjela srušiti vlastiti rekord u trčanju te je još jednom sudjelovala u maratonu.

"Željela sam trčati i nastaviti održavati kondiciju koju sam stekla tijekom trudnoće pa sam pokušala biti stvarno pametna i graditi snagu polako i stvoriti dobru bazu prije utrke", kaže Myler za Women's Health govoreći o svom treningu nakon porođaja.

Da bi ponovno počela raditi na svom coreu, odradila je brojne vježbe s vlastitom tjelesnom težinom.

"Puno smo šetali kako bi moje tijelo bilo u pokretu, kako bi krv tekla. Nekoliko smo rastezanja napravili i u parku", kaže ona.

Tako je sve započelo. Zatim je vježbala 30 minuta dnevno, a potom 60 minuta. Sve dok nije mogla otrčati duže rute koje traju između 90 minuta i dva sata. Ipak, naglašava kako se sve baziralo na jednostavnim i osnovnim treninzima koje je odobrio i njezin liječnik.

"Napisala sam vlastiti program dok mi nisu počeli biti potrebniji konkretniji treninzi", kaže ona, u tom je trenutku nazvala Jorgea Jabaza, svog trenera u klubu Valor Track, koji joj je preporučio specifične vježbe. Osim toga, ističe kako je cijelo vrijeme slušala svoje tijelo. Ipak, naglašava da se druge žene ne bi trebale voditi njezinim primjerom.

"Mnogi ljudi misle da postoje neki standardi koje trebaju ispuniti kad vide da netko poput mene trči jako brzo nakon porođaja", kaže ona te dodaje: "Imala sam sjajan sustav podrške i mislim da su žene nevjerojatno sposobne samo po tome što se brinu o djeci. Nitko ne treba trčati brzo da bi impresionirao druge. Mame su impresivne same po sebi."

 

Izvor: