fbpx Žene iz KUD Stijena sutra na „Cazinskom sajmu“ spremaju krajiške specijalitete

Žene iz KUD Stijena sutra na „Cazinskom sajmu“ spremaju krajiške specijalitete

Home

Žene iz KUD Stijena sutra na „Cazinskom sajmu“ spremaju krajiške specijalitete

Vrijedne članice Kulturno- umjetničkog društva „Stijena“, poznate i kao izuzetno dobre domaćice, i ove godine će sa svojim specijalitetima obilježiti prvi dan „Cazinskog sajma“ .

Na njihovom štandu će, naime, već od jutra raditi prava kuhinja. U prvom dijelu dana kod njih će te moći naručiti pravu domaću kljukušu sa sirom, bijelim lukom i domaćim izmećajem pečenu na licu mjesta u šporetu „lepuzanu“.

Osim što će je prodavati po porciji (3 KM), kljukuša će se moći naručiti i u tepsiji (8 KM) tako da ovog petka pravi domaći doručak ili ručak možete pronaći na „Cazinskom sajmu“.

U poslijepodnevnim satima, od 16 sati u ponudi će biti još čitav niz domaćih jela koje Stijenjanke spremaju, a među kojima se posebno izdvajaju variva poput kalje, ripe i bosanskog lonca, a biće i domaćeg kruha, pita i sličnih jela. Kuruza s kiselim mlijekom, nišesta i kahva pržena u dolafu na licu mjesta, samo su neki od ostalih specijaliteta koje će ponuditi.

Sva sredstva koja dobiju od prodaje ovih jela, a čije cijene su zaista simbolične, namijenjena su za rad Kulturno- umjetničkog društva „Stijena“ i dalje očuvanje starih običaja i tradicije ovog kraja. Sutrašnji dan i početak vikenda rezervišite stoga za „Cazinski sajam“ na kojem će te prošetati, vidjeti puno starih i novih stvari, osvježiti sjećanja i uspomene, ali i kupiti ručak kakav odavno niste probali.   

Topic
Objavio: Čet, 19/09/2019 - 13:42
Back to top