Žene iz KUD Stijena sutra na „Cazinskom sajmu“ spremaju krajiške specijalitete

Vrijedne članice Kulturno- umjetničkog društva „Stijena“, poznate i kao izuzetno dobre domaćice, i ove godine će sa svojim specijalitetima obilježiti prvi dan „Cazinskog sajma“ .

Na njihovom štandu će, naime, već od jutra raditi prava kuhinja. U prvom dijelu dana kod njih će te moći naručiti pravu domaću kljukušu sa sirom, bijelim lukom i domaćim izmećajem pečenu na licu mjesta u šporetu „lepuzanu“.

Osim što će je prodavati po porciji (3 KM), kljukuša će se moći naručiti i u tepsiji (8 KM) tako da ovog petka pravi domaći doručak ili ručak možete pronaći na „Cazinskom sajmu“.

U poslijepodnevnim satima, od 16 sati u ponudi će biti još čitav niz domaćih jela koje Stijenjanke spremaju, a među kojima se posebno izdvajaju variva poput kalje, ripe i bosanskog lonca, a biće i domaćeg kruha, pita i sličnih jela. Kuruza s kiselim mlijekom, nišesta i kahva pržena u dolafu na licu mjesta, samo su neki od ostalih specijaliteta koje će ponuditi.

Sva sredstva koja dobiju od prodaje ovih jela, a čije cijene su zaista simbolične, namijenjena su za rad Kulturno- umjetničkog društva „Stijena“ i dalje očuvanje starih običaja i tradicije ovog kraja. Sutrašnji dan i početak vikenda rezervišite stoga za „Cazinski sajam“ na kojem će te prošetati, vidjeti puno starih i novih stvari, osvježiti sjećanja i uspomene, ali i kupiti ručak kakav odavno niste probali.