"Žene sa Une": Počinje realizacija novog projekta

Žene sa Une
Stvaranje povoljnijeg okruženja za civilno društvo – EMBRACE“ program je koji finansira Vlada Kraljevine Norveške, a u Bihaću se realizira u 6 lokalnih zajednica: Gata, Vrsta, Izačić, Orašac, Ripač i Martin Brod.

 

Projekat „Stvaranje povoljnijeg okruženja za civilno društvo“ provodi Udruženje „Žene sa Une“ s ciljem povećanja dostupnosti socijalne zaštite i inkluzije u ruralnim područjima.

Tim povodom Udruženje „Žene sa Une“ organizovalo je prvi sastanak sa svim akterima i institucijama koje su uključene u ovaj program.

„Ustanovili smo na današnjem sastanku da je potrebna bolja koordinacija između institucija i mjesnih zajednica, kao i edukacija“, istakla je koordinatorica projekta Fatima Šušnjar, te dodala “da su na sastanku iznesene značajne smjernice, a u rad će se uključiti predstavnici Centra za mentalno zdravlje, Centra za socijalni rad Bihać, Grad Bihać i druge organizacije civilnog društva.

Prvom sastanku prisustvovali su i predstavnici MUP-a, te Ministarstva zdravstva USK.

“Mi želimo kroz ove sastanke doći do zajedničkog dokumenta kao finalnog dijela ovog projekta“, dodala je koordinatorica Šušnjar.