Žene su srećnije u vezama sa mlađim muškarcima

ljubav
Ideja idealne veze se definitivno promijenila s vremenom.

 

Do matrijarhata do patrijarhata i svega između, ljudska istorija iznjedrila je različite oblike muško-ženskih odnosa. Danas, nema uvriježenih pravila, dovoljno je samo da ste oboje srećni i zadovoljni.

Ipak, ženama se često sugeriše da traže starije, zrelije muškarce. One su po prirodi zrelije od muškaraca, pa se očekuje da im bolje parira partner stariji od njih.

Veliki broj žena ne prati to pravilo, i svoju sreću traži u zagljaju mlađeg muškarca.

Mnoge poznate dame, pored sebe imaju znatno mlađe partnere. Eva Mendes je od Rajan Goslinga starija 7 godina, Cameron Diaz 6 godina od Bendžija Mejdna, a Kris Džener se zabavlja sa 25 godina mlađim Korijem Gamblom.

A čak je i francuski predsjednik Emanuel Makron 25 godina mlađi od svoje supruge Brigite Trognu. Seks psiholozi i stručnjaci naglašavaju da ovo nisu izuzeci, već da su takvi parovi vrlo česta pojava.

Sprovedena su i obimna istraživanja na ovu temu. U jednom od njih 200 žena je anketirano na temu svojih partnera.

Dokazano je da žene, koje su deset i više godina starije od svojih partnera, imaju najstabilnije, najsrećnije veze. Svoje partnere opisuju kao posvećene i stabilne.

Ovo istraživanje ne pruža odgovor na pitanje zašto je tako, ali stručnjaci hipotetišu da žene vole dominantnost i samostalnost u svojim vezama, a pored mlađeg muškarca osjećaju se jednako, a ne inferiorno.

Odnos mlađi-starija je ravnopravniji, samim time zdraviji i ugodniji i jednom i drugom partneru.

Univerzitet u Montrealu je takođe istraživao ovu temu. Ispitali su 55 žena, starosne dobi od 30 do 60 godina, koje su u tom trenutku bile u vezi sa 5 ili više godina mlađim muškarcima. Jednoglasno su se složile da imaju mnogo bolji seks otkada su sa mlađim partnerima.

Većina je naglasila da i dalje ima izraženu potrebu za seksom i jak libido, koji mlađi muškarci mogu da zadovolje. Jedna od ispitanica prokomentarisala je: „Imam snažnu želju za seksom. Ponekad želim odnos i pet puta dnevno. Da imam dečka koji je u četrdesetim, njemu bi to bilo zabavno prvih sedam dana, ali poslije toga sigurno ne.“

Veliki broj ovih žena istakao je da se osjeća vrlo komforno pored mlađeg partnera, da ne osjećaju potrebu da se povinuju rigidnim standardima ljepote.

„Za razliku od djevojaka njihovih godina, mi, starije žene osjećamo se dobro u svom tijelu. Bez problema možemo šetati u donjem vešu bez straha od celulita ili viška kilograma tu i tamo,“ izjavila je jedna.

Benefiti veze mlađi muškarac – starija žena pozitivno se odražavaju i na muškarce. Mnogi momci sa starijim partnerkama izjašnjavaju se kao vrlo srećni. Mnoge od njih uzbuđuje ideja zadovoljavanja starije i iskusnije partnerke.

Daje im osjećaj uspjeha, što naposlijetku donosi sreću za oba partnera. Jedna od učesnica istraživanja objasnila je: „Mlađi muškarci se više trude. Žele da vas zadive svojim umjećem. Imam osjećaj da to nije slučaj kod starijih muškaraca.“

„Mnogi muškarci vole ideju dominantne, moćne žene, a na taj način vide one starije od njih. Možda taj osjećaj moći ženi pruža veće zadovoljstvo i dopušta joj da bude slobodnija, kako u seksu tako i u drugim sferama,“ navodi jedna psihološkinja.

Neka istraživanja insinuiraju da je za ovaj trend zaslužna popularizacija MILF pornografije, ali u te teme nećemo ulaziti. Važno je samo da svima prija.