Zerina Memišević: Moja inspiracija dolazi iz sopstvenih emocija

zeriaaa
Zerina Memišević nam dolazi iz Sarajeva, ima 19 godina. Saznajte njenu priču proz ovih par pitanja.

1. Predstavite se?
Ja sam Zerina Memišević, dolazim iz Sarajeva i imam 19 godina.

2. S čime se bavite?
Crtanjem i fotografisanjem se bavim nasumično da tako kažem. Svoje prvo iskustvo sa novinarstvom sam postigla u Lips&Heels online magazinu, a trenutno pišem i za Boom Portal. Također, uvijek je tu sa strane i neka moja knjiga. Radim kao model u Agency SNOB (tek sam na početku, nikad se ne zna šta budućnost sprema.) I ono što je meni najvažnije, da trenutno studiram web, grafički, 3D dizajn i arhitekturu. 
 

Image
Zerinaa1

3. Koju knjigu trenutno pišete i da li imate još koju koju knjigu?
Pišem tinejdžersku knjigu, jer sam i sama oduvijek voljela da čitam knjige koje su paralela mog ili nečijeg života. Što se tiče druge knjige, otprilike znam šta bih pisala, ali ne bih o tome dok prva ne bude završena.

4. Koliko dugo se bavite crtanjem?
Crtanjem se zanimam još od svoje 6. godine. Znate kako je sa djecom uvijek sve šareno i zanimljivo. Dakle, već tad se probudila neka želja u meni, da mi bude sve lijepo i uredno. Jednostavno, to je neki osjećaj koji dobiješ i on se vremenom samo gradi i uljepšava.
 

Image
Zerina2

5. Možete li nam reći malo više na temi dizajna?
Glupo bi bilo da kažem da je dizajn smisao života, ali, na izgled jeste. Jako dobro je kad sve oko sebe možeš posmatrati i na drugi način. Kad jedan običan predmet, sa jednim dizajnom ipak i ne bude običan. Kad svoju maštu možeš da pretvoriš u stvarnost. Da je staviš na papir i oslikaš gdje poželiš, na način koji samo ti želiš. Eto, to je u suštini dizajn. I mislim da je jako lijepo učiti i znati o njemu.

6. Koliko dugo ste model?
Kao što sam rekla, tek sam na početku.
 

Image
zerina3

7. Ko vam je bio najveća podrška na vašem početku karijere?

Pa iskreno nitko. Mislim, imala sam svoje inspiracije i savjete od tipa sestre i još nekih bliskih ljudi. Ali, nisam da budem iskrena nikome ni pričala o svojim snovima i ciljevima, uvijek su to svi saznali kad bih ja naučila ili postigla.
 

Image
paint1

8. Da li imate neki uzor u vezi crtanja ili je to čisto hobi?
Nemam. Vodim se emocijama i sve radim po raspoloženju.
 

Image
pain4

9. Koliko dugo se bavite novinarstvom?
Za Lips&Heels magazin sam počela pisati u oktobru, 2020. godine. A, za Boom Portal tek par mjeseci.
 

Image
paint999

10. Gdje pronalazite inspiraciju za pisanje knjige?
Ne mogu vam to opisati jednostavno. Mislim da moja inspiracija proizilazi iz sopstvenih emocija. Bilo da je ljutnja, sreća ili tuga, iza svega toga stoji nekoliko redova kojim bih opisala svoje osjećaje ili ih pretvorila u priču iz koje bi neko izvukao pouku. Tako da uvijek neku ideju dobijem zavisno od trenutka i situacije u kojoj se nalazim. Ali, jako brzo prilagodim svaki trenutak cjelokupnoj ideji i toku pisanja svoje knjige.

Image
Zerinaaa12

Izjavila je Zerina Memišević za Cazin.net portal.