ZGRADA ISLAMSKOG PEDAGOŠKOG FAKULTETA: od juče nosi ime kralja Selmana ibn Abdulaziza

Home

ZGRADA ISLAMSKOG PEDAGOŠKOG FAKULTETA: od juče nosi ime kralja Selmana ibn Abdulaziza


Ambasador Kraljevine Saudijske Arabije u BiH Hani bih Abdulah Mominah je juče u prilikom posjete Bihaću posjetio i Islamski pedagoški fakultet .

Prilikom posjete Islamskom pedagoškom fakultetu u Bihaću saudijski ambasador je s vjerskim atašom i direktorom Kulturnog centra „Kralj Fahd“  otkrio ploču kojom zgrada IPF-a od danas nosi ime zgrada Sluga dvaju harema, kralja Selmana. Nakon dvodecenijske saradnje između Visokog saudijskog komiteta za pomoć BIH, Ambasade Kraljevine Saudijske Arabije i Kulturnog centra „Kralj Fahd“ s Islamskim pedagoškim fakultetom u Bihaću, zgrada ove visokoškolske ustanove, u zahvalnost saudijskom narodu, nazvana po princu Selmanu, nekadašnjem gradonačelniku glavnog grada Rijada, te Kralja Saudijske Arabije, preimenovana je u zgradu Sluga dvaju harema, kralja Selmana ibn Abdulaziza Al Sauda

Potrebno je naglasiti da je izgradnju zgrade Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću u potpunosti finansirala Kraljevina Saudijska Arabija i ista je otvorena u septembru 2000. godine.

Saudijski ambasdador Hani Abdulah Mominah održao je predavanje na kojem je upoznao profesore i studente tog fakulteta o saradnji Kraljevine Saudijske Arabije i Bosne i Hercegovine sa posebnim osvrtom na obrazovanje. Ambasador je istakao da je Saudijska Arabija u različite razvojne projekte u Bosni i Hercegovini investirala preko 300,000.000 eura.

(Cazin.NET)

Topic
Objavio: Čet, 25/05/2017 - 13:37

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top