USK: Zimske službe u službi građana, tvrde da su na terenu sa svim raspoloživim sredstvima

Snijeg koji obilato pada od jučer u USK stvara sve deblji snježni pokrivač, posebno u višim područjima i na planinskim prijevojima.

Otežava odvijanje saobraćaja, ali i zadaje muke radnicima zimskih službi, koji samo što očiste jednu dionicu ceste, snijeg je ponovno pokrije. Ove službe od sinoć su na terenu i snijeg su, kako kažu, čistile do ranih jutarnjih sati. Nastavili i tokom poslijepodneva, javlja RTV USK 

 Zbog intenzivnih padavina u protekla dvadeset i četiri sata, sve cestovne operative bužimskog „KOV-grada“ angažirane su na čišćenju i posipanju kolovoza magistralnih i kantonalnih saobraćajnica, kako bi spriječili poledicu, kazala nam je Amra Nanić, iz Zimske službe „KOV-GRAD“ Bužim. 

  Na dionici M-14 Bosanska Krupa – Srbljani učestali su odroni i manje lavine pa se saobraćaj otežano odvija. Vozače upozoravaju da voze oprezno i da na put ne keću bez zimske opreme. Radnici Zimske službe „Rad puteva“ Bihać održavaju magistralnu cestovnu mrežu dugu 206 kilometara i oko šezdeset kilometara dugu mrežu regionalnih cesta.

Radnici Zimske službe bihaćkog „Komrada“ nadležni za čišćenje gradskih javnih površina i lokalnih puteva od sinoć također čiste snijeg pa su javne površine i lokalni putevi očišćeni i prohodni. Očišćene su i prohodne lokalne saobraćajnice i gradske javne površine u gradu Cazinu i ostalim općinama Unsko-sanskog kantona. Budući da snijeg neprestano pada, radnici zimskih službi su na terenu i čiste sve cestovne komunikacije.