'ZLATNI LJILJANI': Gradonačelnik Fazlić ugostio dobitnike najvećih ratnih priznanja

Zlatni ljiljani
Bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić tradicionalno je danas u gradskoj upravi upriličio prijem za dobitnike najvećih ratnih priznanja povodom nastupajućeg 9. maja- Dana Zlatnih ljiljana. U prisustvu dobitnika najvećeg ratnog priznanja gradonačelnik Fazlić odao je počast najboljim sinovima BiH, naglasivši da mu je čast i privilegija ugostiti heroje odbrambeno-oslobodilačkog rata.

    Dobitnici najvećih ratnih priznanja bil isu istinski heroji i sinonim borbe za slobodu zajedno sa hiljadama boraca i ovaj prijem bio je prilika da zahvalim našim dobitnicima najvećih ratnih priznanja na časnoj, herojskoj i odlučnoj borbi za domovinu BiH za vrijeme agresije, ali i za borbu i u miru, kada ovakve i slične datume obilježavamo zajedno“- istakao je gradonačelnik Fazlić.

Zahvalivši se gradonačelniku Fazliću na prijemu i podršci koju Grad Bihać i Gradsko vijeće daju radu Udruženja koje u Bihaću okuplja 111 članova, Huse Behrem, predsjednik Udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja i odlikovanja, kazao je da se ovogodišnje obilježavanje odvija u skladu sa aktuelnom pandemijom koronavirusa, ali da  sjećanje na hrabre borce nikada neće izblijediti ili pasti u zaborav.

Nakon prijema, predstavnici udruženja najvećih  ratnih priznanja i Grada Bihaća odali su na centralnom šehidskom spomen obilježju Humci počast svim poginulim borcima  polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe.

 

Image
Ljiljani