fbpx Zlatni reprezentativci stali u odbranu saigrača: Jesmo li dobri samo dok se borimo na parketu?

Zlatni reprezentativci stali u odbranu saigrača: Jesmo li dobri samo dok se borimo na parketu?

Home

Zlatni reprezentativci stali u odbranu saigrača: Jesmo li dobri samo dok se borimo na parketu?


Reprezentativci BiH u sjedećoj odbojci, koji godinama sa svih velikih takmičenja donose samo medalje, stali su iza svog kolege, zlatnog odbojkaša Ermina Jusufovića, koji je nedavno dobio otkaz u Sportskom savezu Lukavac.

U saopćenju za javnost, koje je potpisalo 11 zlatnih momaka, piše da su zaprepašteni informacijom da je Jusufović dobio otkaz pod pritiskom aktuelnog načelnika, a naročito načinom na koji je to urađeno.

- Smatramo da je nedopustivo da se na ovakav način tretira član najtrofejnije reprezentacije BiH u njenoj povijesti. Ermin Jusufović je s nama ostalim reprezentativcima ponosno predstavljao svoju državu, mnogo puta učinio sretnim svakog istinskog bh. patriotu i nije zaslužio da ga se tretira na ovakav način - navodi se, između ostalog, u saopćenju.

Dalje se navodi da, umjesto da načelnik bude ponosan na Ermina, on mu na ovakav način otežava život i njegovu egzistenciju.

- Posebno smo zgroženi "opravdanjem" načelnika Delića da je Jusufović politički angažovan. Jesmo li mi to zlatni reprezentativci dobri samo dok se borimo na parketu? I je li to mi nemamo pravo da radimo nešto drugo pa i da se bavimo politikom? Je li to nemamo pravo da imamo posao? To što načelnik Lukavca nije politički istomišljenik ne daje mu za pravo da koristi svoju poziciju - navodi se u saopćenju.

Zatražili su od Sportskog saveza Lukavca da ne podliježe pritiscima i ucjenama, te da još jednom razmotri svoju odluku.

 

(Izvor: Avaz.ba)

Objavio: Pet, 21/04/2017 - 11:19

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top