ŽLICOM MU ISKOPALI OČI JER IM SE NIJE SVIDJELA NJEGOVA ZARUČNICA: ‘Molio sam ih da me ubiju, ali željeli su da služim kao primjer’

Ono što su trebali biti najsretniji dani zaljubljenog mladića postala je tragedija kada su mu otac i braća iskopali oči jer je htio oženiti ženu po svom izboru

Abdul Baqi (22) iz sela Nasirabad u Pakistanu u subotu je obitelji izrazio svoju želju da oženi djevojku s kojom je u vezi. Mladić je zamolio obitelj da odnesu ponudu za brak u djevojčinu kuću.

Za primjer ‘drugim dječacima u selu’

No to se nije svidjelo njegovom ocu i braći. Otac Dost Muhammad (70) Abdul GhaniAbdul SattarAbdul Rehman i Abdul Karim držali su ga u sobi i iskopali mu oči iz duplja. Majku su zaključali u drugu sobu kako ne bi mogla intervenirati.

“Zahtijevao sam od svog oca i braće da se mogu vjenčati s djevojkom s kojom sam u vezi”, rekao je Baqi, koji je trenutno smješten u Medicinskom centru Jinnah u Karačiju. “Otac se prvo složio. No, tri sata kasnije on i četvero moje braće odveli su me u sobu gdje su me zavezali za krevet i počeli mi vaditi oči. Cijelo sam vrijeme vikao ‘što to radite?’ Ali nisu me slušali”, ispričao je.

Opisujući tragičan incident, Baqui je rekao, “Otac je pomoću stražnjeg dijela žlice izvadio moje prvo oko. Vidio sam svoje oko kako visi iz očne duplje. Zatim je nožem prerezao žilu. Kada su mi izvadili prvo oko, molio sam ih da me puste, ali me nisu slušali već su izvadili i drugo.”

“Nakon što su završili molio sam ih da me ubiju, ali oni su odgovorili kako žele da budem primjer drugim dječacima u selu.”

Nikad više neće moći vidjeti

Baquija je u vladinu bolnicu u Quetti brzo prebacila druga rodbina, koju su susjedi obavijestili o incidentu. Iz Quette odmah je prebačen u Medicinski centar u Karačiju, gdje su doktori samo mogli potvrditi da Baqui više neće moći vidjeti.

mladic_1.jpg

Pokušali spasiti jedno oko

“Nisam bio kod kuće kada se to dogodilo. Dobio sam poziv od susjeda kako nešto nije kako treba u mojoj kući”, rekao je Baquijev brat Abdul Gaffar (24), koji je s njime u bolnici. “Odmah sam odjurio doma i šokirao se kada sam ugledao brata kako plače u bolovima. Nismo imali ništa novca u kući, pa su nam pomogli neki prijatelji i susjedi.”

“Odveli smo ga u bolnicu u Quettu gdje su nam doktori rekli da ga odmah odvedemo u Karači, možda bi mu se jedno oko moglo spasiti. No doktori u bolnici Jinnah u Karačiju rekli su nam da više neće moći gledati.”

Istraga je u tijeku. Otac i dva brata su uhićeni, ali policija tek treba uhvatiti i druga dva brata koja su u bijegu.