Znate li gdje će ove godine Bh. političari na ljetovanje?

sdf
Novonastala situacija prouzrokovana koronavirusom odrazila se na brojne životne planove, stoga se i ovogodišnji odmori i planovi putovanja mijenjaju iz dana u dan. Nedoumice putovati ili ne, te odlaziti van države ili ipak ne, nameću se i našim političarima.

Dragan Mektić, koji je prethodnih dana pažnju javnosti privukao svojom “mostarskom lastom” na rijeci Ukrini, iako je ranijih godina ljetovao na regionalnom primorju, ove godine, tvrdi, neće napuštati rodnu općinu Prnjavor.


“Praktikujemo zajedničke porodične godišnje odmore, a s obzirom na to da u našoj porodici ima dosta članova među kojima su i djeca, vodimo računa da njih ne izlažemo bespotrebnom riziku. Što se mene lično tiče, ne držim posebno do koronavirusa”, ističe član SDS-a.


A iako Mektić, kako kaže, “ne drži do koronavirusa”, predsjednika stranke Narod i pravda, Elmedina Konakovića, je upravo koronavirus motivisao na primorski ljetni odmor.


“Prva preporuka ljekara, nakon što sam prebolovao koronavirus, bila je boravak uz more. S obzirom na to da se stvari u vezi s državnim granicama mijenjaju svakodevno, nismo odlučili gdje ćemo se tačno zaputiti. Ipak, Hrvatska s negativnim PCR testom, BiH ili Turska su trenutno najizglednije opcije”, poručuje Konaković za Klix.ba.

Najomiljenija destinacija porodice Konaković, prethodnih godina, bila je Grčka.

Istovremeno, najomiljenija destinacija SNSD-ove Dušanke Majkić oduvijek je, tvrdi, Makarska koju će, sve su prilike, ove godine zaobići.

“Novonastale okolnosti ne preporučuju udaljavanje od kuće, no, ako se situacija poboljša, vrlo rado ću posjetiti svoju omiljenu primorsku destinaciju”, ističe Majkić koja dodaje da se ne bi opredjelila za ljetovanje na bh. planinama.

“Sve ono što se ne bi trebalo vidjeti, ljeti je vidljivo. Naše zimske ljepotice nismo dovoljno uljepšali, tako da, nažalost, nisu ni blizu primamljive kao što su zimi”, zaključuje je.

S ovom izjavom, čini se, nije saglasan Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka koji tvrdi da će, pored Krajine, ove godine najviše vremena provesti upravo na bh.planinama, a naročito na Vlašiću.

Poput svog starijeg kolege iz Republike Srpske, Dragana Mektića, i PDP-ov Draško Stanivuković ove godine ostaje vjeran domaćim rijekama na kojima je planirao rafting. Iako u njegovom slučaju, kako sam kaže, poslovne obaveze diktiraju ovogodišnji tempo rada i odmora, prethodnih godina odmarao se na crnogorskom primorju, ali i u Italiji i Sloveniji.

A SDP-ov Damir Mašić je već jedan vikend proveo u Neumu. To će, po svemu sudeći, i ponoviti.

“Ponuda u Neumu nije toliko loša. Također, postoji dovoljno kapaciteta za zainteresirane turiste, stoga, što da ne? Neum može zadovoljiti različite ukuse i smatram da je ponuda dosta pristojna”, kazao je Mašić.

Potpredsjednica Naše stranke Sabina Ćudić, iako je prethodne godišnje odmore provodila u Prištini i na albanskoj obali, ove godine, tvrdi, ne planira napuštati BiH.

Napuštati našu zemlju, ističu za Klix.ba neće ni Adil Osmanović iz SDA koji će godišnji odmor provesti u Tesliću i u glavnom gradu BiH, federalna ministrica okoliša i turizma, Edita Đapo, inače članica SBB-a, koja će ljetovati u Hercegovini, a HDZ-ov Predrag Kožul u Širokom Brijegu.

Sve u svemu, većina domaćih političara tvrdi da će ovo ljeto provesti uživajući u domaćim prirodnim bogatstvima. Hoće li zaista tako u konačnici i biti, ostaje da se vidi.