ZOI'84 / Spektakl na Bjelašnici: Veliki koncert na otvorenju ski sezone, ulaz slobodan

Komunalno javno preduzeće ZOI'84 večeras je najavilo otvorenje skijaške sezone na Bjelašnici. Velikim koncertom Jale Brata, Bube Corellija, Senidah, Cobyja i Innasa ljubitelji skijanja 15. decembra ući će u ski sezonu 2019/2020 na olimpijskoj ljepotici. Planirano je da se koncert održi od 14 do 18 sati, a nakon toga će ljubitelje noćnog skijanja zabavljati muzika koju će puštati DJ. Ono što su naglasili iz ZOI-a je da će koncert biti besplatan, te da očekuju veliki broj posjetilaca.

"Veoma sam ponosan što možemo na ovaj način da najavimo otvaranje skijaške sezone 2019/2020 na olimpijskoj ljepotici Bjelašnici sa mega zvijezdama iz Sarajeva, Srbije i Slovenije", rekao je Kenan Magoda, direktor ZOI-a i dodao:

"Stvarno uz jedan regionalni spektakl ćemo pokazati šta je Bjelašnica i šta je pravi domaćin. Naravno, za sve posjetioce ulaz je besplatan zahvaljujući Turističkoj zajednici Kantona Sarajevo i Vladi Kantona Sarajevo. Siguran sam da ćemo 15. decembra napraviti ozbiljan 'dernek', kako Sarajlije to znaju i da ćemo svi uživati na čistom zraku i u skijanju."

Azra Džigal, predsjednica Turističke zajednice KS istakla je da su se ove sezone odlučili da ponude nešto novo, odnosno vid muzike koji je trenutno popularan kod mladih.

Image

"Nadamo se da će dovesti barem 20 do 30 hiljada ljudi. Već su nam javili da dolazi 180 autobusa studenata što je već brojka koja dovoljno govori o popularnosti, ali i o onome što očekuje svakoga ko bude posjetio Bjelašnicu 15. decembra", kazala je Džigal.

Jedan od najpopularnijih repera u regionu Jala Brat nije krio zadovoljstvo što će imati priliku sa svojim prijateljima nastupiti na olimpijskoj ljepotici.

"Jako mi je drago što se ovo dešava u našem gradu, pogotovo na olimpijskoj ljepotici kao što je Bjelašnica. Mi inače nastupamo svaki petak i subotu i 'slijećemo' bukvalnu u tu nedjelju onako umorni 'prepolovljeni', ali ćemo punog srca da odemo natu planinu i da damo sve od sebe, da napravimo najveći 'dernek' što možemo da napravimo", kazao je Jala Brat.

Osim koncerta i zabave na Bjelašnici su za 15. decembra iz ZOI-a pripremili i besplatno skijanje, i to i dnevno i noćno. Iako se još uvijek ne zna da li će do 15. decembra biti snježnih padavina, iz ZOI-a su istakli da će dvije staze sigurno biti osposobljenje za skijanje, ako ništa drugo onda snježnim topovima.

Image