HO "Zrno sreće" donirala 1.000 švicarskih franaka za liječenje blizanaca Ammara i Davuda

Rođeni u 24. sedmici trudnoće, Ammar sa 740, Davud sa 580 grama, sa minimalnim šansama da prežive i velikim zdravstvenim problemima. Davud je imao loš rad bubrega, infekcije, urađena mu je operacija crijeva, dvije transfuzije krvi i duktus mu je bio zatvoren. Ammar je također imao infekciju te biopsiju glave.

S majkom Dženanom trenutno se nalaze u njemačkom Tübingenu gdje su i rođeni. 

Liječenje je ukupno koštalo 280.000 eura, od čega je porodica do sada isplatila 125.000. Preostalo je još 155.000 eura duga. Rok za plaćanje je 25. mart 2019. godine.

Svoj doprinos prikupljanju potrebnih novčanih sredstava dala je i humanitarna organizacija "Zrno sreće", koja je hrabrim blizancima uručila donaciju u vrijednosti od 1000 švicarskih franaka.

Humanitarna organizacija “Zrno sreće” postoji oko pet godina i u svom dosadašnjem radu pomogla je mnoge siromašne i bolesne, kako na području naše Krajine, tako i cijele Bosne i Hercegovine, a njihova vrijedna donacija porodici Dervišević značajno će pomoći pri smanjenju duga.

Iako su tek došli na svijet, iza Ammara i Davuda je već velika borba, a ispred njih još veća. Da bi bili zdravi i sretni dječaci i uživali u bezbrižnom djetinjstvu, potrebna im je pomoć dobrih ljudi, koje pozivamo da pomognu onoliko koliko mogu.

Pozivom na broj 090 291 016 donirate 2 KM za njihovo liječenje (broj vrijedi samo za BH Telecom korisnike) ili na 17007 (broj je jedinstven za sve operatere, a pozivom se doniraju također 2 KM).

Više načina kako pomoći potražite klikom OVDJE

Image