Zvizdić i Zaev razgovarali o unapređenju odnosa i euroatlantskim integracijama

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić susreo se danas u Sarajevu sa premijerom Republike Makedonije Zoranom Zaevom. Na sastanku su razgovarali su o unapređenju bilateralnih odnosa, o saradnji u procesu euroatlantskih integracija i o jačanju trgovinske razmjene.

Predsjedavajući Zvizdić je čestitao premijeru Zaevu postizanje dogovora sa Grčkom u vezi sa promjenom imena i rekao da je ovaj hrabri korak napravljen širokom vizijom dvojice premijera te da će zasigurno donijeti korist i Makedoniji i Grčkoj, ali i regionu Zapadnog Balkana.

Predsjedavajući Zvizdić i premijer Zaev su razgovarali i o predstojećem Samitu Kina i 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope koji će biti održan u subotu, 7. jula u Sofiji, kao i o Samitu lidera Evropske unije i Zapadnog Balkana koji će iduće sedmice biti održan u Londonu.
 



Složili su se da su i Bosna i Hercegovina i Makedonija zainteresirane za unapređenje regionalnih inicijativa te da će i dalje raditi na boljem infrastrukturnom povezivanju i ubrzanju evropskih integracija