Zvizdić ispravio Vučića: Onaj ko podržava otcjepljenje RS-a ide protiv mira na Balkanu

.
Dopredsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta BiH Denis Zvizdić prokomentarisao je danas na svom Twitter profilu današnju izjavu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u kojoj kaže da onaj ko želi ukinuti RS ide protiv stabilnosti i mira na Balkanu.

Zvizdić je na svom Twitter profilu naveo da je Vučićeva izjava “Onaj ko želi ukinuti RS ide protiv stabilnosti i mira na Balkanu” krivi navod.

 

"Ispravka krivog navoda: Onaj ko želi da otcijepi RS i ko javno ili prećutno podržava takvu ideju, ide protiv stabilnosti i mira na Balkanu”, napisao je Zvizdć na Twitteru.

Podsjećamo, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je za Srbiju od ključnog značaja da ima najbolje odnose sa BiH i da nijednom izjavom ne dovodi u pitanje integritet te zemlje, ali da ne može prihvatiti ideju o ukidanju RS.

 

"Ne mogu da prihvatim ideju o ukidanju RS, ne samo zato sto je to ustavna obaveza Srbije, već zato što onaj ko želi da ukine RS ide protiv volje srpskog naroda, ali i stabilnosti i mira na Balkanu", rekao je danas Vučić novinarima u Kruševcu.

 

Vučić je istakao i da, kao odgovoran i ozbiljan čovjek, ne može šutiti na to što neko od bh. zvaničnika upoređuje srpskog predstavnika sa Hitlerom.