Zvizdić, Magazinović i Kojović: O državnoj imovini nema kompromisa, ona ostaje u vlasništvu BiH

.
Nedvosmisleno se može reći da je svrha predloženog zakona o zloupotrebi pojma genocid da ne bude usvojen, rekao je Magazinović

 

Zastupnici u Parlamentarnoj skupštini BiH Denis Zvizdić, Saša Magazinović i Predrag Kojović danas su na zajedničkoj pres-konferenciji poručili kako je cilj SNSD-ovog prijedloga zakona o zabrani zloupotrebe pojma genocid da ne bude usvojen. Naglasili su da će državna imovina ostati u vlasništvu BiH.

Prijeći s riječi na djela

- Nema kompromisa kada govorimo o državnoj imovini, ona ostaje u vlasništvu države. Postoji način da se usvoji zakon o državnoj imovini kako bi se nad onom imovinom kojom neće upravljati država to upravljanje prepustilo nižim nivoima vlasti, ali sve procedure moraju biti provedene na nivou BiH, odnosno u Parlamentu BiH - rekao je zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić.

Dodao je kako je vrijeme da visoki predstavnik prijeđe s riječi na djela, jer su Dodik i NSRS prešli crvene linije.

Problem je u "ideji o genocidu"

Saša Magazinović, zastupnik SDP-a u PD PSBiH, poručio je da se nedvosmisleno može reći da je svrha predloženog zakona o zloupotrebi pojma genocid da ne bude usvojen.

- Suština ovog zakona je da se manipulira pojmom genocida. Samo uvođenje pojma "ideje o genocidu" u zakon je razlog zašto većina zastupnika ne želi da dalje razgovara poslije toga - rekao je Magazinović.

Zastupnik Naše stranke u PD PSBiH Predrag Kojović naveo je da razmatra opciju podnošenja apelacije za neustavno djelovanje NSRS i Vlade RS.

- Pokazali smo u prethodnom periodu veliku političku korektnost prema kolegama iz RS, ali ucjenjivački odnos mora prestati - zaključio je Kojović.

FOTO: AVAZ