Zuckerberg priznao propuste Facebooka 2016. tokom predsjedničkih izbora u SAD

mark
Izvršni direktor Facebooka Mark Zuckerberg priznao je danas da je ta društvena mreža kasnila u reagovanju na mješanje u američke predsjedničke izbore 2016. godine i izrazio uvjerenje da će biti moguće "zaštititi integritet" narednih izbora u SAD.

 

Facebook je poput Twittera žestoko kritikovan zbog propusta u velikim kampanjama dezinformisanja 2016. godine, uključujući i američku predsjedničku kampanju.

Priznajući da je Facebook kaskao tokom posljednje predsjedničke kampanje u SAD, Zuckerberg je u intervjuu za BBC istakao da sprječavanje miješanja u izbore predstavlja "trku u naoružanju" protiv zemalja kao što su Rusija, Iran ili Kina.

"Zemlje će nastaviti da pokušavaju da se miješaju i imaćemo ovakve probleme, ali mnogo toga smo naučili od 2016. i uvjeren sam da ćemo moći da zaštitimo integritet narednih izbora", koji će biti održani 3. novembra, rekao je on.

Zuckerberg je u istom intervjuu rekao da je Facebook tokom pandemije korona virusa radio na uklanjanju lažnih vijesti, omogućio ljudima da budu u kontaktu sa bližnjima i pomogao malim preduzećima.

Izvor: