Incident u kafiću u Krajini: Konobar stolicom udario gosta, bilo posla i za policiji

.

U jednom od ugostiteljskih objekata u Bosanskoj Krupi došlo je do ozbiljnog incidenta u kojem je narušen javni red i mir. Naime, konobar P.M. se našao u sukobu s pijanim gostom Š.E., koji je, prema informacijama, verbalno napadao konobara.

Situacija je eskalirala kada je konobar P.M. izgubio strpljenje i nasrnuo na gosta stolicom. Š.E. je pretrpio ozbiljne povrede od udarca i morao je biti prevezen na odjel Hitne pomoći radi medicinske pomoći.

Brza intervencija policijske patrole uslijedila je nakon prijave incidenta, te su odmah uhitili konobara P.M. pod optužbom za krivično djelo “Nanošenje tjelesnih povreda”. Prema informacijama iz Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, za ovakvo djelo predviđena je novčana kazna i kazna zatvora do jedne godine.

Ovaj incident podsjeća na važnost održavanja reda i mira u javnim prostorima te na odgovornost svih pojedinaca u očuvanju sigurnosti i dostojanstva. Sudski postupak koji slijedi trebao bi utvrditi okolnosti događaja i primijeniti odgovarajuće pravne mjere prema počinitelju.