Jutros u Bihaću izmjereno čak 18 stepeni, a u Sarajevu 15

bihac

Prethodnih dana tempereature širom BiH bile su prikladne zimskom godišnjem dobu no jučer je prodor toplog zraka donio i neke poprilično nevjerovatne temperature.

Jutros u 4 sata u Banjoj Luci je izmjereno čak 19 stepeni celzija, dok je u Bihaću izmjereno 18 stepeni.

Slijede Neum i Tuzla gdje je izmjereno 18 stepeni, a potom Mostar i Zenica – 16, Sarajevo – 15 i Široki Brijeg 14.

Na Bjelašnici su izmjerena 3 stepena celzija uz jak vjetar.

U Bosni i Hercegovini danas će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a kiša se očekuje uglavnom prije podne. Lokalno jači pljusak je moguć na području Hercegovine, Krajine i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne slabija kiša.

U drugom dijelu dana slabiji lokalni pljuskovi su mogući na području Hercegovine. Vjetar umjeren i jak južnog smjera. Povremeno su mogući olujni udari juga.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20°C.
U Sarajevu prije podne pretežno oblačno vrijeme. Povremeno može padati slaba kiša. Smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka oko 18°C.

Slično vrijeme se nastavlja i za vikend, ali s padom temperature u nedjelju.

U subotu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne slabiji lokalni pljuskovi su mogući na području Hercegovine, Krajine i jugozapadu Bosne. U drugom dijelu dana kiša se očekuje širom zemlje. Vjetar jak, sa olujnim udarima, južnog smjera. U večernjim satima vjetar će oslabiti i mijenjati smjer na sjever. Temperatura zraka većinom između 13 i 19°C.

U nedjelju pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom ili susnježicom. Na jugu zemlje kiša. Smanjenje oblačnosti u poslijepodnevnim i večernjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Temperatura zraka većinom između 0 i 5°C, na jugu zemlje od 8 do 12°C.