fbpx 3 loše stvari koje nesvjesno ponavljate, a važne su za zdravlje

3 loše stvari koje nesvjesno ponavljate, a važne su za zdravlje

Home

3 loše stvari koje nesvjesno ponavljate, a važne su za zdravlje

Foto: Getty Images
Iako su nam mnoge informacije o zdravoj ishrani i pravilnom treniranju u posljednje vrijeme postale dostupne, još uvijek postoje sitne greškice, na koje se spotiču i oni najsavjesniji zagovornici zdravog života.

Ovih nekoliko sitnih grešaka vjerovatno ćete primijetiti u svojoj rutini, čak i onda kada zaista vodite računa o ishrani i treninzima, ali ne brinite, sve što je uočljivo lako se rješava i na taj način, spoznajom greške samo ćete dodatno unaprijediti svoj životni stil.

Jutarnji trening

Jutarnji trening nije dobro rješenje, ako ćemo nakon njega cijeli dan provesti u sjedećem položaju. Da bi vaš jutarnji trening zaista imao efekta, važno je da tokom dana napravite male aktivnosti, kako biste pokrenuli svoj organizam. Recimo prošetajte 15 minuta nakon ručka.

Nedovoljno vremena za obrok

Nije dobro preskakati obroke u nedostatku vremena, a još je gore kada ih jedete na brzinu, pa nemate vremena da pripremite hranu za varenje. I jedna i druga situacija, mogu vas dovesti do prejedanja, a to je upravo ono što biste voljeli da izbjegnete. Kako se ne biste izgladnjivali tokom dana, pa se uveče prejedali pripremite sebi nutrijentima bogat obrok pred posao, a u svojoj torbi uvijek imajte kesicu zdravih grickalica, poput badema ili indijskog oraha.

Intenzivan obrok nakon intenzivnog treninga

Naravno da je tijelu potrebna snaga i energija nakon treninga i da tada treba jesti, ali ne zaboravite da treba da sagorite više kalorija, nego što ih unosite, pa pokušajte da smanjite porcije svojih obroka.

Iako vodite računa o zdravom načinu života, s vremena na vrijeme potkrade vam se greška, ali ne treba zbog toga da budete demotivisani, zaista je važno da se trudite da živite zdravo, ali s vremena na vrijeme dobro bi vam došao odušak.

Objavio: Tue, 23/04/2019 - 07:31

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top