Amra Džeko prvi put otkriva kako je izgledalo njeno vjenčanje s Edinom

Jedan od najuspješnijih bh. fudbalera Edin Džeko i njegova supruga, manekenka Amra vjenčali su se 2016. godine. S javnošću su tad podijelili fotografiju, ali nisu previše govorili o tome. Svoju vezu počeli su 2012. godine.

Ipak, Amra je u velikom intervju za “Azru” prvi put otkrila detalje vjenčanja s Edinom.

– Naše vjenčanje je bilo tako spontano. Mi smo ga zamišljali kao jedan intiman doživljaj, čak nisam htjela imati ni vjenčanicu. Šetajući ulicom slučajno sam ušla u jednu prodavnicu i vidjela vjenčanicu čiji mi se kroj mnogo dopao. Prodavačica ju je stilizovala s lijepim i elegantnim detaljima, i odjednom sam imala i haljinu i frizuru i komplet organizaciju. Prvobitna ideja je bila da budemo nas dvoje tu, ali ipak smo se odlučili da pozovemo roditelje. Zaista je bilo predivno, organizovalo se u nekoliko dana. Bilo je kišovito i vjetrovito tog januara, ali taj dan nam ništa nije pokvarilo. Fotograf je baš zabilježio taj momenat kada meni Edin popravlja haljinu. Tu se na drugačiji način vidi da smo podrška jedno drugom u svemu i na taj banalan način – rekla nam je Amra.

Par je ubrzo dobio i kćerku Unu, a dvije godine kasnije i sina Danija. Amra iz prethodnog braka ima kćerku Sofiju. 

– Sofia je poprilično dobar tinejdžer. Nas dvije imamo poseban odnos gdje sjednemo kao dvije prijateljice, i moram reći da je jako zrela za svoje godine, i odgovorna. Kada dođe do njenog bezveznog postupka više se naljutim jer znam da to njena inteligencija ne bi trebala dozvoliti, ali opet ona ima 15 godina i sve je to normalno. Na posljednjem roditeljskom sastanku njena razrednica me dovela do suza kada mi je prenosila utiske ostalih profesora, koliko su zadovoljni Sofijom. S druge strane od velike mi je pomoći u kući, nekada mi bude i žao koliko obaveza ima. Danija i Unu posebno je doživjela tako lijepo, u njihovom odnosu nema sekunde ljubomore – rekla je Amra kako se snalazi sa izazovima majčinstva. 

 

Izvor: