BMW je donio odluku na koju smo čekali dva desetljeća

.
BMW je potvrdio dolazak novog sportskog modela.

 

I to ne bilo kojeg, nego dobro poznatog M3. I to u karavanskom Touring izdanju. Prema informacijama iz BMW-a, model bi na ceste trebao stići potkraj 2022. godine. Podsjetimo, novi M3 premijeru ima u rujnu, a dolazi i M4 Coupe. 

 

Vratimo se mi karavanu. "U Garchingu kraj Münchena, sjedištu BMW-a, sve se radi na ostvarivanju još jednog sna: prvi put u povijesti BMW M će u gami imati M3 Touring", stoji u priopćenju kompanije. 

O karavanskom M3 se govori još od prve generacije. Najdalje je bio stigao E46, s gotovim prototipom, ali zeleno svjetlo za proizvodnju nije dobio. Sada se stvari mijenjaju, očito nakon što je BMW uvidio da brojni obožavatelji uz pomoć karoserista i tunera slažu takve automobile. Također, njihovi rivali u Audiju i Mercedesu odrađuju solidan posao s takvim modelima. 

 

Spomenimo kako će novi M3 pokretati 3.0 twin-turbo redni šestak s 480 KS, odnosno čak 510 KS u Competition izdanju. Stražnji pogon i AWD izvedba su ušli u ponudu, kao i izbor između ručnog i osam-stupanjskog automatskog mjenjača. 

Izvor: