Časopis prozvao kćer nizozemske kraljice plus size princezom pa izazvao bijes ljudi

.
FOTOGRAFIJE nizozemske kraljevske obitelji izazvale su lavinu reakcija. Na njima se nalazi i princeza Catharina-Amalia, najstarija kći kralja Willema-Alexandera i kraljice Maxime od Nizozemske, a upravo se njezin izgled najviše komentirao.

 

Naime, časopis Caras objavio je fotografiju 16-godišnje princeze na naslovnici španjolskog i portugalskog izdanja za srpanj te su je proglasili plus size djevojkom. 

 

"Maximina najstarija kći ponosno nosi svoj plus size look", piše časopis te dodaje kako se djevojka odlično nosi s kritikama na račun izgleda i to uz pomoć svojih roditelja koji su joj najveća podrška.

 

Kako je plus size oznaka koja se pripisuje osobama koje nose najveće konfekcijske brojeve te čiji indeks tjelesne mase prelazi granicu normalnog, mnogi se slažu kako je potpuno neprimjeren u ovom slučaju te da se Catharina-Amalia još uvijek razvija, ali i da ustvari nema problem s težinom.

 

Nadalje, ističe se kako se ovakvim etiketiranjem promovira negativan pogled na vlastito tijelo što kasnije može utjecati i na samopouzdanje.

 

"Princeza koja prolazi kroz pubertet bez tabua brani svoju figuru prave žene'', piše dalje španjolski časopis.

Nisu trebali dugo čekati na reakciju javnosti, a društvene mreže su eksplodirale. Većina se slaže kako je potez Carasa izrazito "opasan, sramotan i omalovažavajuć".

 

Nedugo nakon toga oglasio se i časopis te su poručili čitateljima da je "članak trebao potaknuti raspravu o stigmatizaciji i inspirirati čitatelje koji se bore s prihvaćanjem svog tijela", prenosi Net.hr. Uz to su se ispričali te priznali kako vide da su pogriješili. No, ni to nije umirilo javnost koja od njih traži da potpuno uklone spornu naslovnicu.

 

"Tko vam je dao dozvolu da komentirate tijelo 16-godišnje djevojčice?" ljutito je komentirao jedan od korisnika društvenih mreža.

 

"Govore o zlostavljanju, a sami to rade. Šalju opasnu poruku djevojčicama od 16 godina koje ih čitaju", napisao je drugi.

Izvor: