Curica testira puške, pištolje i bacače plamena, njen tata kaže da je dobar uzor

.

Osmogodišnja djevojčica stekla je tisuće pratitelja, točnije njih 160 tisuća, i skupila preko 12 milijuna pregleda testirajući puške, pištolje, čak i bacač plamena na svom YouTube kanalu.

Autumn Fry profesionalno rukuje smrtonosnim oružjem, a njezin tata Randy sve to snima i objavljuje na YouTubeu.

"Djeca su budućnost oružja u Americi, a Autumn je nevjerojatan uzor za našu budućnost", rekao je.

Randy je Autumn od malih nogu poučavao o oružju i sigurnosti oružja. Počeo je snimati kad je imala sedam godina, a u prvom videu pokazao joj je kako radi Glock te koje metke koristi. 

I dok druga djeca rade recenzije igračaka, Autumn uspoređuje pištolje te posjećuje poligone gdje je koristila i strojnicu.

"Ovo je stvarno korisno za paljenje logorske vatre", kaže u videu objavljenom u srpnju, u kojem isprobava bacač plamena. 

Njezina popularnost toliko je narasla da sada ima čak i vlastitu web stranicu na kojoj prodaje naljepnice i potpisane postere. Međutim, unatoč stotinama obožavatelja, objave također izazivaju kontroverze. YouTube kanal bio im je uklonjen u više navrata.

Za djecu u SAD-u oružje je tema koja vrlo rano ulazi u njihove živote, bilo kroz školske vježbe aktivnog pucanja ili kroz obiteljsko posjedovanje oružja. Zakon o sprječavanju pristupa djeci (CAP zakon), koji se ponekad naziva i zakon o sigurnom skladištenju, kaže da je nezakonito da odrasla osoba drži oružje na mjestu lako dostupnom djeci. CAP zakon na snazi je u desetak saveznih država. Zagovornici ovog zakona tvrde da je to učinkovit način za smanjenje smrtnih slučajeva među djecom.

U 2017. godini u SAD-u je 73 djece mlađe od 12 godina umrlo nakon slučajnog pucanja iz vatrenog oružja.

Izvor: