Da li hladna voda pomaže u mršavljenju?

.

Ostati hidriran je jako bitno za zdravlje, ali postoje rasprave o tome koja je najbolja temperatura za vodu koju pijemo.

Neki tvrde da pijenje hladne vode šteti probavi i može uzrokovati nakupljanje sluzi. Drugi tvrde da hladna voda sagorijeva više kalorija i pomaže u izvedbi vježbi. Pa što je istina? Je li u redu uživati ​​u hladnoj čaši vode vrućeg ljetnog dana?

Hladna voda pomaže kada pokušavamo smršavjeti. Dokazano je da potiče metabolizam. Pomaže u sagorijevanju dodatnih 70 kalorija svaki dan (što je otprilike onoliko koliko biste sagorjeli da hodate 15 minuta).

 

Međutim, ona ima i svoje loše strane.

Hladna voda ima štetan učinak na probavu. Smanjuje se, smanjuje i usporava, što znači da kada pijete hladnu vodu, vaše tijelo mora dobiti više energije iz tijela kako bi zagrijalo hladnu hranu i tekućinu. Zbog toga probavni proces traje mnogo dulje nego kada pijete toplu tekućinu i mogao bi dovesti do probavnih smetnji, zatvora i raznih drugih probavnih problema.

Također se ne preporučuje pijenje hladne vode ujutro jer vašem sustavu može dati duže vrijeme za aktivaciju tijekom dana.

 

Izvor: