Dadilja pokazala kako reagirati kad djeca lažu, roditelje oduševio savjet

.
PROFESIONALNA dadilja Kayla Whitley dala je savjet za konstruktivnu komunikaciju s djecom. Cilj njene strategije je smanjiti učestalost laži i potaknuti djecu da budu iskrena.

Na TikToku je objavila video u kojem je na primjeru pokazala kako njezina metoda funkcionira. Sjedi s troje djece u sobi. Dvoje čita slikovnice, a treće nosi slušalice i igra se s tabletom. Kayla ulazi u sobu i kaže djevojčici koja se igra s tabletom: "Vidim da si na iPadu. Jesi li gotova s domaćom zadaćom?"

"Da", odgovara djevojčica, ali jedno od drugo dvoje djece joj proturječi.

 

"Ne, ona laže!"

 

Kayla se zbunjeno počeše po glavi jer ne zna kojem djetetu vjerovati.

 

"Primijetite koliko je loše djeci dati ovlasti. Ja se zbunim kad slušam različite verzije događaja", pojasnila je Kayla pa dala primjer konstruktivne komunikacije. 

Pogledajte video OVDJE

Dadilja ulazi u sobu i kaže: "Hej, Madison! Jesi li napravila domaću zadaću? Vidim da si na iPadu, znaš da to ne bi trebala raditi."

Napravila sam je", uzvraća joj djevojčica.

 

"Jesi li stvarno? Jesi li sigurna? Jer mi se čini da izmišljaš. Dat ću ti još jednu priliku da budeš iskrena", odgovorila joj je Kayla pa savjetovala roditeljima da uvijek djeci daju priliku da budu iskrena, odnosno da ih upozore da znaju da lažu.

 

Zatim je dala još jedan primjer poželjnog ponašanja. Ponovno je upitala Madison je li napravila domaću zadaću, na što je djevojčica potvrdno odgovorila.

 

"Hej, znaš da škodiš samo sebi ako ne radiš domaću zadaću. Meni se ništa neće dogoditi. Dobit ćeš lošu ocjenu, možda ćeš morati ponoviti razred. Jesi li sigurna da si gotova?" upitala ju je. 

 

"Objasnite djeci prirodne posljedice na način na koji oni mogu razumjeti", preporučila je Kayla.

 

Roditelji su oduševljeni primjerima koje je dala pa su joj mnogi zahvalili i napomenuli da će prvom prilikom kopirati ideju.

Izvor: