Duh tirkiza za svjež i moderan enterijer

tirkiz
Tirkizna boja označava mir, spokoj i stabilnost. Ako se useli u vaš dom, podstaknuće komunikaciju i stvoriti emotivnu ravnotežu. Na skali boja, tirkizna je između plave i zelene i baš nas zato podsjeća na ljeto, koje je u punoj snazi.


Tirkizna boja označava mir, spokoj i stabilnost. Ako se useli u vaš dom, podstaknuće komunikaciju i stvoriti emotivnu ravnotežu. Na skali boja, tirkizna je između plave i zelene i baš nas zato podsjeća na ljeto, koje je u punoj snazi. Želju da dom učinite mjestom gdje more i svježina vladaju, a da pri tome zadržite veći dio namještaja, upotpunjujemo sa nekoliko jednostavnih ideja, koje su prilagodljive i ne tako opasne po kućni budžet.

Dnevna soba i kuhinja u akvamarin tonu

Fotografije dnevnih soba i kuhinja koje su obojene tirkizom ili bar nekim njenim detaljima zaista djeluju očaravajuće. Rafiniran dodatak tirkizne uz crvenu, bež, zelenu ili neku od već pomenutih boja može da napravi željeni preokret u prostoru. To mogu da budu fotelja, lampa, jastuci za sofu, zid u ovoj boji, tepih ili bilo koji drugi segment koji vam je dostupan - detalji koji puno znače u duhu ljeta koji se neosporno krije u ovim enterijerima.

kuhinja

Kupatilo za razbuđivanje

Odlučujete li se za novo opremanje ili jednostavnim detaljima želite osvježiti staro kupatilo, evo nekoliko ideja uz pomoć tirkizne boje. Jednostavna vaza za cvijeće na lavabou, peškiri, prostirka ili zavjese za tuš-kabinu mogu odlično da se usaglase sa najčešćim bojama kupatila - sivim, plavim, bijelim, nijansama narandžaste ili nježno ružičaste. Tirkizne pločice u kombinaciji sa bijelim sanitarijama izgledaju veoma svježe i energično.

kupatilo

Nježan balans tirkizne u spavaćoj sobi

Oplemeniti prostor ovom bojom i uživati u njenoj jednostavnosti, najefikasnije je  u ličnoj intimnoj zoni. Promijeniti draperije, zavjese, prefarbati malu komodu ili noćni ormarić, kupiti posteljinu ili jastuke u tirkiznoj - izbor je veliki, a efekat snažan i vidljiv. S obzirom na to da ova boja povećava nivo kreativnosti i osjećajnosti, možete da eksperimentišete i istražujete sa svim njenim nijansama i da dovedete lični prostor u sasvim drugačiji vizuelni kontekst. Odlično se slaže uz bijelu, narandžastu, ružičastu i crnu.

Mali detalji obojeni tirkiznom

lampe

Za dozu harmoničnog osjećaja ljeta, mora i svih divnih boja koje nas okružuju zaista nije potrebno mnogo truda. Neke od ideja koje možete iskoristiti su prostirka za vrata sa motivima školjki i morskih zvijezda, svijećnjaci u tirkiznoj boji, luster, fotelja ili pak stara polica za odlaganje stvari, uz malo truda preuređena, spremna da ugosti jednoličan hodnik. Tirkizna je mirna, nježna i voli kombinovanja, te u svoj dom "ubacite" bar jedan detalj u ovoj nijansi.

Izvor: